Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Epres sajttortácskák

Hozzávalók 10 darabhoz
Tészta:
5 dkg margarin
2 evõkanál kristálycukor
1 tojás sárgája
5 dkg liszt
1 cs. sütõpor
0,5 dl tej

Krém:
20 dkg krémsajt
2 egész tojás
fél pohár joghurt (kb. 75ml)
4 evõkanál kristálycukor
Díszítéshez:
5 szem eper

Elkészítése:
A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk vele.
Ezután belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet, majd fél deci tejet.
A tésztából egyenlõ halmokat rakunk a muffin papírral kibélelt muffin sütõ formába.
Ezt 180 C fokos sütõben kb. 5 percig sütjük, majd a krémet is ráöntjük a tortácskákra.
A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük és kész.
A krémmel együtt még 5-10 percig sütjük.
Ha már szépen feljött és arany színû, akkor kész.Ha kihûlt, akkor megtisztított, fél-fél eperszemmel díszítjük.