Epres sajttortácskák
Hozzávalók 10 darabhoz
Tészta:
5 dkg margarin
2 evõkanál kristálycukor
1 tojás sárgája
5 dkg liszt
1 cs. sütõpor
0,5 dl tej
Krém:
20 dkg krémsajt
2 egész tojás
fél pohár joghurt (kb. 75ml)
4 evõkanál kristálycukor
Díszítéshez:
5 szem eper
Elkészítése:
A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját
és jól összedolgozzuk vele.
Ezután belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet,
majd fél deci tejet.
A tésztából egyenlõ halmokat rakunk a muffin
papírral kibélelt muffin sütõ formába.
Ezt 180 C fokos sütõben kb. 5 percig sütjük, majd
a krémet is ráöntjük a tortácskákra.
A krém hozzávalóit alaposan összekeverjük
és kész.
A krémmel együtt még 5-10 percig sütjük.
Ha már szépen feljött és arany színû,
akkor kész.Ha kihûlt, akkor megtisztított, fél-fél
eperszemmel díszítjük.
|