Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Tejszínes-gyümölcstorta

Tortakarika 24 cm-es formához
Hozzávalók:
5 db tojás
16 dkg liszt
25 dkg cukor
1 rúd vanília
1 cs. sütőport
2 ek. kakaópor
5 ek. víz
3 ek. étolaj
Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. egy óráig sütjük.

Krém:
0,5 l tejszín
4 tk. porcukor
vaníliás cukor

Áfonya dzsem

Egy teáskanál zselatint egy evőkanál cukorral és fél dl vízzel felforralunk.
Ha már langyos, akkor a felvert tejszínhabhoz keverjük.

1 tk. zselatin
1 ek. cukor
0,5 dl víz

0.2 dl tejszín a körbekenéshez.

300 g gyümölcs (eper, málna, áfonya, ribizli)

20 dkg csokoládé

Elkészítése: Ha a tortakarikánk kihűlt kettévágjuk és a belső oldalait vékonyan megkenjük áfonya dzsemmel.
Az alsó tortakarika köré visszahelyezzük a tortakarikánkat és a tejszín 3/4 részét belesímítjuk.
Áfonya dzsemet teszünk rá, majd a gyümölcsöket belenyomkodjuk. Ha fagyasztott gyümölcsöket használunk, akkor érdemes a gyümölcsökre kevés étkezési keményítőt vagy vaníliás pudingot szórni, hogy a nedvességet kicsit megkösse. A maradék tejszínnel befedjük és ráhelyezzük a felső tortakarikát.
A torta külsejét a 2 dl felvert tejszínhabbal körbekenjük.
Kb. egy órára a mélyhűtőbe tesszük majd a felolvasztott csokoládéval leöntjük.
Gyümölcsökkel díszíthetjük.