Málnás-ribiszkés tiramisu
Hozzávalók:
egy 28x40 cm-es tepsihez
15 db 15 dkg-os adaghoz100 g málna
3 dl tej
2 ek. Porcukor
amaretto likőr
600 g babapiskóta
Krém:
250 g mascarpone krémsajt
500 ml tejszín
300 g cukor
300 g málna és ribiszke vegyesen
5 egész tojás
5 g zselatinpor és 1 dl víz
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral kihabosítjuk és vízgőz felett forrás pontig
folyamatosan kevergetjük, majd levesszük a tűzről és kihűlésig tovább
keverjük.
A 3 dl tejet a porcukorral és a málnával összeturmixoljuk és ebbe mártogatjuk
bele a babapiskótáinkat, amelyekkel kirakjuk a tepsinket.
Ha kiraktuk a babapiskótákkal a tepsi alját, akkor málnával megszórjuk.
Erre jön majd a krém. A tojás ezalatt teljesen kihűlt és most verjük fel
a tejszínt kemény habbá.
A zselatint oldjuk fel 1 dl forró vízben.
A mascarpone sajtot a tejszínhabot és a tojáshabot lazán összekeverjük,
majd egyenletesen hozzácsurgatjuk a zselatint és azt is jól elkeverjük
benne.
Ha kész a krém, akkor felét simítsuk el a tepsiben.
Erre jön még egy sor málnás tejben megáztatott babapiskóta és málna.
Majd a maradék krémet is szétterítjük a tetején.
Villával behullámozhatjuk a tetejét.
Ezután hűtőszekrénybe tesszük.
Málna és ribiszke szemekkel díszítjük.
|