Nyomtatás Kicsinyítés Nagyítás    vissza

Duplán túrós torta

Hozzávalók

Tészta:
5 dkg margarin
1 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
Egy citrom reszelt héja
1 dl tej
25 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
20 dkg túró
50 dkg ribiszke

Krém:
0,5 l tejszín
30 dkg túró
1 db vaníliarúd
fél citrom reszelt héja
5 dkg porcukor
zselatin


Elkészítése:
A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót.
Ha összeállt a tésztánk, akkor a végén óvatosan keverjük bele a ribiszkét.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát.
Először 5 percig 190 °C-on sütjük, majd további 15-20 percig 150 °C-on.
Ha megsült, akkor félre tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.

A krém:
A túrót a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília rúd belsejét és a citromhéjat.
A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a túróhoz keverjük.
Zselatint olvaszthatunk és keverhetünk hozzá, ha lágynak érezzük a krémet.

A kihűlt tortakarikát visszahelyezzük a tortasütőformába és a túrókrémet belesimítjuk.
A torta tetejét ribiszkével díszíthetjük.