Habcsóksütemény
Elkészítési idõ: 60 perc
1 adag: 350kcal
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
2 dl tejszín
2 evõkanál narancsszörp
2-3 mandarin vagy egy doboz mandarinbefõtt a díszítéshez
vaj és liszt a forma kikenéséhez
A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá
verjük, majd a masszát egyenletesen 8 kisebb kivajazott és
kilisztezett süteményformába osztjuk. (Legegyszerûbb,
ha a muffinsütõben készítjük.) Elõmelegített
sütõben, kis lángon 40 percig sütjük, de
inkább szárítjuk. Amikor a habcsókok kihûltek,
éles késsel óvatosan levágjuk a tetejüket.
Mindegyiket megtöltjük narancsszörppel ízesített
tejszínhabbal, a habba pedig mandaringerezdeket dugunk. Visszahelyezzük
a habcsókkalapokat, és a süteményt azonnal tálaljuk.
|