Töltött szivárványos pisztráng
Elkészítési idõ: 50 perc
1 adag: 450 kcal
Hozzávalók:
4 db kb. 25 dkg-os pisztráng
20 dkg fogasfilé
1 vizes zsemle
tej
vaj vagy zsír
só
feketebors
petrezselyem zöldje
2 tojás
tejföl
 |
A pisztrángokat megtisztítom, a hátukra fektetve
a hasukon felbontom, belét kidobom, és folyóvízben
leöblítem. Lecsepegtetem, majd egy asztalkendõre fektetem
õket. A 20 dekányi nyers fogasfilét egészen
apróra vágom ? ha szükséges, szálkátlanítom.
A zsemlét tejbe áztatom, kinyomkodom, és egy tálba
teszem. Hozzáadom az apróra vágott halat, kb. diónyi
vajat (vagy zsírt), ízlés szerint sót, frissen
õrölt feketeborsot, 1-2 evõkanál apróra
vagdalt petrezselyem zöldjét, az egész tojásokat,
és mindezt jól összedolgozom. A pisztrángok
hasüregét betöltöm a masszával, és
néhány öltéssel bevarrom. A töltött
halakat nagy odafigyeléssel vajban sütöm, közben
tejföllel és vajjal öntözgetem, vigyázva,
nehogy kiszáradjanak. Körete burgonyapüré lehet.
TRÜKK
A fogasfilé helyett készíthetjük harcsafilével
vagy bõr és szálka nélküli pontyfilével.
|