Gyümölcsös rakott palacsinta
Elkészítési idő: 40 perc
1 adag: 490 kcal
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 6 dl tej, 3 tojás, 3 evőkanál olaj, 30 dkg vegyes
gyümölcs, 10 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 1 tasak vaníliás cukor, só
Az öntethez: 1 tasak főzés nélkül készülő csokoládéöntet por, 3 dl tej
 |
A lisztet simára keverem a tejjel, a tojásokkal, az olajjal, egy csipet
sóval, és legalább 15-20 percig állni hagyom. A gyümölcsöket megmosom,
értelemszerűen meghámozom, kimagozom és felkockázom, majd összekeverem
a cukor felével. A mascarponét összedolgozom a cukor másik felével és
a vaníliás cukorral. Az öntethez a csokoládéöntet port kikeverem a hideg
tejjel. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök. Az első palacsintát
tálra teszem, megkenem a mascarponés töltelékkel, megszórom gyümölccsel,
majd befedem a következő palacsintával. Ezt addig ismételem, amíg a hozzávalók
el nem fogynak. A tetejére palacsinta kerüljön!
A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntöm a csokoládéöntettel, és
cikkekre vágva kínálom.
|