Fahéjas-mézes teaszelet
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 390kcal
Hozzávalók:
7 tojás
5 dkg mazsola
1 dl rum
10 dkg dióbél
7 evőkanál cukor
2 evőkanál méz
7 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őröl fahéj
10 dkg étcsokoládé bevonó
vaj és liszt a forma kikenéséhez
5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások
fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk, a tojássárgáját a
maradék cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a
reszelt citromhéjat meg a szódabikarbónát, majd óvatosan belekeverjük
a tojáshabot. Végül összedolgozzuk a liszttel, a dióval és a mazsolával.
Egy őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
Közepesen meleg sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor
a tészta már nem ragad a beleszúrt hústűre. Amikor kihűlt, bevonjuk csokoládéval,
és pörkölt diógerezdekkel díszítjük.
|