Kapros káposztán párolt tükörponty
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal
Hozzávalók:
60 dkg pontyfilé
1 kisebb fejes káposzta
1 vöröshagyma
10 dkg szeletelt bacon
1 csokor kapor
1 dl fehérbor
só
A hagymát megtisztítjuk, és félfőre vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük,
egy nagyobb serpenyőben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta a
hagymát. Rátesszük a vékony csíkokra vágott káposztát, megsózzuk, és ráöntjük
a fehérbort. Bő 15 percig csendesen pároljuk, majd hozzáadjuk a finomra
vágott kaprot. Ezzel már éppen csak összeforraljuk, utána az egészet átszedjük
egy tűzálló tálba.
A halat megtisztítjuk a bőrtől, beirdaljuk, megsózzuk, és elrendezzük
a káposztán. 180 fokos sütőben fedő alatt kb. 20 percig sütjük.
|