Sütőtökös-magos pogácsa
Elkészítési idő: 60 perc + 1 óra pihentetés
1 adag : 390 kcal
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál só
35 dkg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
10 dkg hántolt tökmag
10 dkg Trappista sajt
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadunk 1 tojást, a sót, a zúzott
fokhagymát, valamint az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben felfuttattunk.
A meghámozott sütőtököt kockákra vágjuk, megfőzzük, áttörjük, és a pépet
a tésztához adjuk. Beleszórunk 5 dkg apróra vágott tökmagot, majd az egészet
összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés langyos tejet öntünk még hozzá.
A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva egy órán keresztül pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, és megkenjük
felvert tojással. A pogácsákat megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal,
majd forró sütőben megsütjük.
|