Húsvéti ételek receptjei
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Húsvéti jellegű ételek receptjei
1  |
 Sajtos – zöldfűszeres grissini
Sajtos – zöldfűszeres grissini
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Me tovább >>>
Ahi Tuna Fürj 
Tojásokkal
Ahi Tuna Fürj Tojásokkal
A tonhal darabot fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal majd bele hempergetjük köménymagba. Forró serpenyőben egyenletesen, hirtelen minden oldalát megsütjük. A hal belsejét teljesen nyersen kell hagyni. Sütés után forrón keresztbe felszeleteljük tovább >>>
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Az almát meghámozzuk, és apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízlet tovább >>>
Almatorta 
sütés nélkül
Almatorta sütés nélkül
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kev tovább >>>
Baconbe göngyölt újkrumpli
Baconbe göngyölt újkrumpli
A héjában megfőzött krumplikat becsomagoljuk egy - egy szelet baconbe. Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a zöldfűszerrel összekevert reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt, sz tovább >>>
Baconos 
gombás kalács
Baconos gombás kalács
A sütőt 50 °C-ra bekapcsoljuk. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és rugan tovább >>>
Bébikukoricás pulykamell tekercs
Bébikukoricás pulykamell tekercs
A leveles tésztát kiengedjük. A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük) és szorosan feltekerjük. Mindegyiket 1-2 baconszalonnával betekerjük, majd egy tovább >>>
Couscous saláta
 zöld paprikával és paradicsommal
Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal
Serpenyőben felforraljuk a vizet és belekeverjük a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni hagyjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kidobjuk és kockákra tovább >>>
Falafel
 golyók (csicseriborsó-fasírt)
Falafel golyók (csicseriborsó-fasírt)
A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk (de még jobb ha egy napig vízben állni hagyjuk). Másnap leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra őröljük. Ezután a többi hozzávalóval összekeverjük majd lefedve fél órát pihentetjük. Végül a tovább >>>
Feketeerdő 
torta
Feketeerdő torta
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével. Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje már majdnem kész, h tovább >>>
Fokhagymás 
uborka
Fokhagymás uborka
1. Az UBORKÁT feldaraboljuk kb. 2x2x2cm kockákra. Ezt belerakni egy edénybe. 2. Felaprítjuk a FOKHAGYMÁT. 3.A FOKHAGYMÁT hozzákeverjük az UBORKÁHOZ. 4. Hozzáadunk néhány csepp SZEZÁMOLAJAT, és SÓT. Összekeverjük, 5. Kb. 5-10 percet állni tovább >>>
Főtt tojások mustárágyon / Gránátalma
Főtt tojások mustárágyon / Gránátalma
A tojásokat megfőzzük és meghámozzuk. A hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntjük a tejet és a tejfölt majd belerakjuk a lisztet és a sajtot, sűrűsödésig főzzük. Végül hozzáadjuk a kétféle mustárt és jól elkeverjük. A tojásokat félbe vágjuk tovább >>>
Gumi süti
Gumi süti
1.réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint a csomagoláson található elő tovább >>>
Gyümölcskenyér ribizlivel, csokoládéval
Gyümölcskenyér ribizlivel, csokoládéval
A vegyes aszalt gyümölcsöt, a diót, az étcsokoládét, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A lecsöpögtetett ribizlihez hozzáadjuk a narancs héját és a fél narancs levét. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, utána beletesszük a po tovább >>>
Gyümölcsös pite
Gyümölcsös pite
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk utána a tojásokat egyenként hozzákavarjuk. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a citromhéjat. Kivajazott lisztezett formába öntjük és sűrűn megszórjuk gyümölccsel. A sütemény jó magasra nő, úgy hogy nem kell tovább >>>
Hideg előétel 
tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral
Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral
A blini valamennyi összetevőjét beletesszük a turmixgépbe és sűrű masszát készítünk. Egy forró serpenyőben vajat olvasztunk és egy evőkanálnyi masszát belerakunk. Amikor már mindkét oldala arany barnára sült, kivesszük a serpenyőből és egy kerek form tovább >>>
Hússal 
töltött burgonyaladik
Hússal töltött burgonyaladik
A burgonyákat héjában megfőzzük a babérlevéllel, a köménymaggal és sóval, majd meghámozzuk. A darált húshoz adjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, mustárt, pirospaprikát, kakukkfüvet, a lereszelt sajt felét, petrezselymet és ízlés szerin tovább >>>
Húsvéti 
kinder szelet
Húsvéti kinder szelet
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral), 180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész. A krémhez a pudingot a cukorral és a tovább >>>
Húsvéti 
kocsonya
Húsvéti kocsonya
Ha van vállalkozó kedvű Önök között, javaslom, készítsenek a kocsonyából valami igen mutatósat, valami különlegeset. Nem kell hozzá más, mint: kocsonyalé, sonka, petrezselyemzöld, és őzgerinc sütőforma. A formát kenjük ki nagyon vékonyan zsírral, ma tovább >>>
Húsvéti 
vendégváró falatok
Húsvéti vendégváró falatok
Vegyünk egész kötözött sonkát, tegyük nagyon bő vízbe, adjunk hozzá fokhagymát, ételízesítőt, s rotyogtassuk vagy 2-3 órán keresztül, majd hűtsük le, s amikor szükséges, szeleteljük fel. Főzzünk keményre tojásokat, pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd tovább >>>
Juhtúrós - zöldpetrezselymes tekercs
Juhtúrós - zöldpetrezselymes tekercs
A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük túrós krémmel majd szorosan feltekerjük. Kb. 1 cm. vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük, majd előmelegíte tovább >>>
Juhtúrós 
kosárkák
Juhtúrós kosárkák
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük. (1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön, 2 megjegyzés: mindegyik kosárka aljára tette tovább >>>
Juhtúrós kukoricagombóc avagy túrós puliszka gombóc formában
Juhtúrós kukoricagombóc avagy túrós puliszka gombóc formában
A túrót a tojások sárgájával és a vajjal jól elkeverjük, sózzuk, majd hozzákavarjuk a kukoricalisztet és tojások fehérjét kemény habbá verve. Gombócokat formázunk belőle és lobogó, sós vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Nyakon ö tovább >>>
Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre
Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre
Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel tálaljuk. A gyerekek imádják! tovább >>>
Lassan Sült
 Fokhagymás Paradicsom
Lassan Sült Fokhagymás Paradicsom
A paradicsomot félbevágjuk, majd tepsibe helyezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, apróra vágott fokhagymával és vágott friss kakukkfűvel vagy friss bazsalikommal megszórjuk. Sütőben közepes hőfokon kb. 2 órán ker tovább >>>
Madártej 
mikróban!
Madártej mikróban!
3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot, néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható tálba rakjuk, kissé megmelegítjük a mikróban, hozzáöntjük a tojássárgás keveréket és vissza tovább >>>
Mexikói-tonhalas töltött tojás
Mexikói-tonhalas töltött tojás
A töltelék elkészítése: egy mexikói tonhal konzervet (kukorica, hagyma, bab, tonhal keverék), a keményre főzött tojások sárgáját, 1 ek majonézt, egy kevés frissen facsart citromlevet és egy kiskanál mustárt jól összekeverünk, megtöltjük a tojásokat m tovább >>>
Mozzarellás -paradicsomos gombatál
Mozzarellás -paradicsomos gombatál
A megtisztított gombákat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a gombát megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és rövid ideig együtt sütjük. tovább >>>
Mustáros - baconos csirkemell
Mustáros - baconos csirkemell
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük egyenként 2 -3 baconnel annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és jénai tálban egymás mellé hel tovább >>>
Palóc 
tekercs
Palóc tekercs
A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval, borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy ne legyen túl sûrû. A tovább >>>
Paradicsomos mozzarellás csirkemell
Paradicsomos mozzarellás csirkemell
A csirkemell szeleteket kicsit ki klopfoljuk és befűszerezzük, ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a megsült hússzeletekkel. A zöldpetrezselymet és a bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymák tovább >>>
Rokfortos szűz egészben grillezve
Rokfortos szűz egészben grillezve
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb. 35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot, de akár a márványsajt is kitűnő. tovább >>>
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
A sütést megelõzõ napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval, borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és egy megtisztított, cik tovább >>>
Rozmaringos báránycomb római tálban
Rozmaringos báránycomb római tálban
A főzést megelőző napon a báránycombot lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk sóval, borssal bedörzsöljük. (Mi a báránycombot kétfelé vágtuk). Kb fél deci olajban az összenyomott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a zöldpetrezselymet e tovább >>>
Rozmaringos, narancsos bárányborda
Rozmaringos, narancsos bárányborda
Az anyagokat összekeverjük, a bordák kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres. A teljesen átsült bárányborda íz tovább >>>
Rozmaringos, narancsos bárányborda sáfrányos rizottóval
Rozmaringos, narancsos bárányborda sáfrányos rizottóval
Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen átsült bárányborda ízetlen, sz tovább >>>
Sajtos 
muffin (leveles tésztából)
Sajtos muffin (leveles tésztából)
A muffinsütő mélyedéseit pici olajjal kikenjük A kinyújtott leveles tésztát négyszögletes kockákra vágjuk és a muffinsütő mélyedésibe helyezzük. A sajtokat lereszeljük és a többi hozzávalóval elkeverjük. A tölteléket szépen belekanalazzuk a tésztával tovább >>>
Sajtos tojásropogós
Sajtos tojásropogós
A főtt tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk a reszelt sajtot a nyers tojásokat, sót, borst, pirospaprikát, zöldpetrezselymet és néhány kanál zsemlemorzsát. Alaposan összegyúrjuk és 10 percig állni hagyjuk. Az olajat forróra hevítjük és a masszából kis g tovább >>>
Sárga túró
A tojásokat egyenként üssük fel, tegyük egy fazékba és jól keverjük ki a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Lassú tűzön addig főzzük a tojásos-tejes keveréket, amíg össze nem áll, a savó ki nem csapódik belőle, és az állaga túrór tovább >>>
Sárgarépás szendvicskrém
Sárgarépás szendvicskrém
A hozzávalókat összekeverjük. tovább >>>
Sokfűszeres sonkás cipó
Sokfűszeres sonkás cipó
A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci langyos vízzel összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk. A sonkát kis tovább >>>
Sonkás – sajtos körtesaláta
Sonkás – sajtos körtesaláta
A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük és citromlével meglocsoljuk. A sonkát és a sajtot szintén hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez rakjuk. A tejfölt a mu tovább >>>
Sonkás 
tekercs
Sonkás tekercs
A margarint az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk a sonkával és a reszelt sajttal utána mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, sajttal és valamilyen maggal (szez tovább >>>
Szív 
alakú epertorta
Szív alakú epertorta
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, a sütõporral összekevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Egyenlete tovább >>>
Sztracsatellás roló
Sztracsatellás roló
A leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Kevés langyos vízzel lekenjük és egy centi széles hosszú csíkokra vágjuk. Csíkonként mini tekercs formákra (vagy darabolt főzőkanál nyélre) felcsavarjuk. Tetejüket lekenjük tojás sárgával és 200 tovább >>>
Töltött csirkemell tormamártással
Töltött csirkemell tormamártással
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként 2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük. E tovább >>>
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Vegyünk minél nagyobb és keményebb paradicsomot, s vágjuk le a tetejét. Óvatosan kaparjuk ki a belsejét. Kevés tejfölt kavarjunk össze juhtúróval, kaporral, borssal, olíva bogyóval, majd adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst. Keverhetünk még bele főt tovább >>>
Vitaminos sonkasaláta
Vitaminos sonkasaláta
A joghurtot, a mustárt, a balzsamecetes öntetet, a majonézt és a fűszereket egy mély tálba simára keverjük. Beleöntjük a mexikói vegyes zöldséget, hozzáadjuk a leszűrt gyöngyhagymát, az apró kockára vágott sonkát, a füstölt sajtot és a kemény tojást. tovább >>>
Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs
Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs
A sajtot két nejlon zacskóba tesszük (de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 - 35 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmos tovább >>>
Zöldséges - színes pulykaragu
Zöldséges - színes pulykaragu
Az apróra vágott hagymát az olajon átpároljuk, rádobjuk az apró kockára vágott sárgarépát és a paprikát, összepároljuk, ezután következik a kisebb kockára (vagy vékony csíkokra) vágott pulykamell és a gomba. Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérborst, tovább >>>
Zsúrpogácsa
Lisztet a zsírral elmorzsoljuk, (libazsír a legjobb) a kis tejben felfuttatott élesztőt, tojást hozzáadva a sóval összegyúrjuk. Kinyújtás után másfél cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, 4-5 óra pihenés után forró sütőbe tesszük, középmelegre véve a tovább >>>
1  |

Add a Startlaphoz


 
Webhosting




Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009