1 csomag (40 gramm) főzni való eper izű pudingpor,
6-7 evőkanál kristálycukor,
25 dkg mascarpone krémsajt
Tetejére:
25 dkg eper zseléhez: 1 csomag piros tortazselépor
Díszítéshez:
laposra vágott mandula,
tejszín
Hogyan készül a Szív alakú epertorta?
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Egyenletesen egy kikent, belisztezett, szív alakú tortaformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok) 25-30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, turmixoljuk. A tejet a pudingporral meg a cukorral simára keverjük, a turmixolt epret hozzáöntjük, kevergetve srűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű mascarpone-t. A tésztára simítjuk, a tetejét félbe vagy negyedbe vágott (a szemek nagyságától függően) eperrel kirakjuk, dermedni hagyjuk, végül az előírás szerint elkészítjük a zselét, és bevonjuk vele a tortát. Mandulalapokkal és tejszínhabbal díszítjük.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.