Leves
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Levesek
1  |
Aranysárga tyúkleves királynő módra
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre elõkészített tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartõvel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedõ alatt, lassú tûzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszelete tovább >>>
Csalános csirkegaluskaleves
A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, ő tovább >>>
Csicsókaleves pirított kolbásszal
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, A csicsókát meghámozzuk, ugyancsak kockákra vágjuk s a hagymás zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, felengedjük vízzel, sóval ízesítjük tovább >>>
Erős-savanyú leves
1.Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a FOKHAGYMÁT, a SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST. 2.Felverjük enyhén a TOJÁST. 3.Feloldunk kb. 2 evõkanál KEMÉNYÍTÕT legalább háromszor annyi vízben. 4.F tovább >>>
Fokhagymás sajtleves
A lisztet a vajon kevergetve világosra pirítjuk, beledobjuk megtisztított, összezúzott fokhagymát, felöntjük lassan (kevergetve) a tejjel és a levessel. Fűszerezzük egy kevés borssal és zöldpetrezselyemmel, hagyjuk fölforrni. Hozzáadjuk a reszelt saj tovább >>>
Gazdag házi tésztaleves
1. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet. 2. Beleöntjük a forró olajba az apróra vá tovább >>>
Húsmetélt leves mustárgumóval
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk (pici Na Glutamátot is adhatunk hozzá) majd vízben oldott keményítőbe tesszük. Ügyelünk arra, hogy a hús se túl száraz, se túl nedves ne legyen. Ha kész, kicsit félretesszük. 2. A wokba kb 2-3 dl tovább >>>
Kacsaleves lestyános kacsagombóccal
A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük, és hagyományos módon húslevest készítünk. A főzési idő vége előtt kb. 30 perccel beletesszük a megtisztít tovább >>>
Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel
A karalábé tetejébõl egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az alja ne sérüljön meg. A karalábét a forgácsokkal együtt egy lábasba tesszük és annyi vízben tovább >>>
Kompót aszalt gyümölcsökbõl
Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig fõzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Az elkészült kompótot levesszük a tûzrõl, kihûtjük, tovább >>>
Marokkói Zöldségleves
Zöldségeket és a hagymát felkockázzuk és olajban pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kockázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk és lassú tűzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk , visszatesszük a tű tovább >>>
Palóc gulyás Sziporka módra
A zsíron üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kisebb kockákra vágott húst meg a zöldpaprikát, s nagyobb lángon, folyamatosan keverve pör tovább >>>
Pulykazúza leves mákos gombóccal
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, és a megtisztított vöröshagymát egészbe tovább >>>
Sóskaleves reszelt tojással
Egy jó tányérnyi sóskát vastag ereitől megtisztítunk, majd a leveleket szitában, folyó vízben többször megmossuk. Közben megforrósítunk 3 kanál sertés- vagy libazsiradékot, a sóskát beleöntjük, és fedő alatt pároljuk, kevergetjük. Először levet enged tovább >>>
Szilveszteri fickós leves
A malachúst kb. 1x1 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés vizet ráöntünk, a fokhagymával, a babérlevéllel, a köménymaggal és a tovább >>>
Tarcali raguleves
A felforrósított olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, sóval és cayenne-borssal. Rátesszük a csíkokra vágott pulykahúst, és belekarikázunk egy szál füstölt kolbászt. Felöntjük 3-4 dl vízzel, majd egy kis ideig pá tovább >>>
Tárkonyos pulykaragu leves
A pulykahúst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel meg a tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük. Köz tovább >>>
Tenger gyümölcsei & tofu leves
1. Felforralunk a wokban kb. 1 l vizet 2. Hozzáadjuk a tenger „gyümölcseit” 3.Felvágjuk a tofut apró kockákra, majd hozzáadjuk a vízhez 4. Sózzuk, borsozzuk az ételt, csipet kínai sót teszünk bele. 5. Feloldunk kb. 2 evőkanál tovább >>>
Töltött tyúkhúsleves zsályával
A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerez tovább >>>
1  |
Torkos csütörtök
2009. február 26.
Országszerte
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója
2009. 02. 28. - 03. 01.
Szatmárcseke
Magyar Borok Bálja
2009. Február 28. szombat
Budapest
Hagyományőrző Szlovák Disznótor
2009. március 07.
Csorvás

Add a Startlaphoz


 
Webhosting




Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009