Csirke, pulyka, kacsa, liba, tyúk étel receptek
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Szárnyas ételek - csirke, pulyka, kacsa, liba
1  |
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Az almát meghámozzuk, és apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízlet tovább >>>
Almás - tormás csirkemell
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd egy kevés liszttel összeforgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítsuk az olajat, belerakjuk a húst átpirítjuk. Ezután fűszerezzük majd hozzáadjuk az almát és a zöldhagymát. Végül belerakjuk a tormát és a tejfölt, tovább >>>
Amerikai csirkeszárnyak fokhagymás - zöldfűszeres mártogatóssal
Először elkészítjük a mártogatóst. A hozzávalókat összekeverjük és kb 1-2 órára hűtőbe tesszük. A csirkeszárnyakat megmossuk, feldaraboljuk, végeiket levágjuk, fűszerezzük és bepanírozzuk. Olajsütőben, kis adagokba, ropogósra sütjük. Párolt rizs tovább >>>
Ananászos csirke
1. A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem leh tovább >>>
Baconos - mustáros csirkecombok
Elkészítés: A megtisztított, összetört fokhagymát a zsemlemorzsával, 1 evőkanál olajjal, a dijoni mustárral és egy evőkanál magos mustárral jó összekeverjük. Két szelet bacont felkockázunk, megpirítjuk és hozzákavarjuk a mustáros töltelékhez. A megmo tovább >>>
Bazsa bácsi libája
A megtisztított libamellet kiterítjük, a széleit, és a feleslegesnek ítélt kis húsdarabokat levágjuk róla, majd ezeket megdaráljuk. A húst bőrével lefelé lefektetjük, azután középről kifelé haladva, jobbról és balról is, vízszintesen vágva kinyitjuk. tovább >>>
Bébikukoricás pulykamell tekercs
A leveles tésztát kiengedjük. A pulykamell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük) és szorosan feltekerjük. Mindegyiket 1-2 baconszalonnával betekerjük, majd egy tovább >>>
Bébipulyka minden jóval töltve
A gesztenyét megmossuk, éles késsel bevagdossuk, és 5 percre forrásban lévõ vízbe dobjuk. Leszûrjük, majd még melegen megtisztítjuk. A pulyka hasüregét kibéleljük a vékonyra szeletelt füstölt húsos szalonnával, rozmaringgal és zsályával. Kí tovább >>>
Chilis csirke
1. A csirkecombot kb 20 perc alatt forró vízben megfőzzük. 2. A csirkecombokból eltávolítjuk a csontokat, majd slégen felvágjuk csíkokra. 3. Felvágjuk a paprikánkat apróra, ügyelünk arra, hogy a magját se dobjuk el. 4. 1 gerezd fokhagymát sz tovább >>>
Csekei töltött csirke
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet me tovább >>>
Csirke shanghai módra
1. A csirkecombot kb 20 perc alatt forró vízben megfőzzük, amelyet szecsuáni borssal ízesítünk. 2. Felaprítjuk a fokhagymát, a gyömbért és a póréhagymát és egy tálkába tesszük. 3. Hozzáadjuk a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a rizsecetet, borso tovább >>>
Csirkemell borsóbundában lengyeles répával
A csirkehúst nagyobb szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. A zöldborsót 5 dkg vajon egy csipet sóval és cukorral megpároljuk. Ha nem elég zsenge a borsó, kevés vizet is öntünk alá. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel összetörjük - nem baj, ha tovább >>>
Csirkemell snidlinges gorgonzola szósszal
A hússzeleteket befűszerezzük és kevés olajban megsütjük. A gorgonzola szószhoz egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a kockára vágott gorgonzolát és a zöldfűszereket. Amikor a gorgonzola megolvadt, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet végül összefor tovább >>>
Csirkemellben sült piláf
A csirkehúsból 4 nagyobb, nyitott szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk. Finoman megsózzuk, és félretesszük. A rizst kevés olajon, kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Felengedjük annyi forró vízzel vagy húslevessel, mennyi a rizs térfogatának a kétsz tovább >>>
Csirkepaprikás vadasan
A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom tovább >>>
Dalmát csirkecsíkok
Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukkinit és további 5 percig sütjük/főzzük. Közben néhányszor megkeverjük majd hozzákavarjuk a zöldfűszereket.Végül a lisztes tejfölös keveré tovább >>>
Édes-savanyú csirke
1. A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne tovább >>>
Fenyőmagos – bazsalikomos csirkecombok
Egy mély tálban összekeverünk 1 ek bazsalikomot, 2 ek felaprított fenyőmagot, a fokhagymát és 2 ek olajat. Ezután ehhez a keverékhez teszünk még sót és borsot. A csirkecombokat alaposan megfürdetjük a pácban és hűtőszekrénybe állni hagyjuk néhány órá tovább >>>
Gombás-bambuszos kacsa
1. A kacsamellet 15 percig vízben főzzük, némi szecsuáni borssal, szójaszósszal, sóval, kevés hagymával és fokhagymával fűszerezzük. Amint kész van, a húst vékony szeletekre (kb. 3x8 cm-es darabokra) vágjuk. 2. A szárított illatos gombát forró víz tovább >>>
Gong-bao csirke
1. A filézett CSIRKEMELLET apró (kb. 1x1x1 cm) kockákra vágjuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel (arány 2:10). A húsnak iszapos állagúnak kell lennie, de ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne le tovább >>>
Gyöngyhagymás pulykaragu
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott húst rátéve tovább pirítjuk. Sózzuk és kevés víz hozzáadásával lefedve, pároljuk. Mikor majdnem puha, beletesszük az összevágott tárkonyt, a csíkokra vágott uborká tovább >>>
Illatos kacsamell
Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra hûlt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét, majd ízesítsük a fûszerekkel. Éles késsel készítsünk zsebet a kacsamellekbe, töltsük bele a tö tovább >>>
Kacsamell párolt körtével és vörösboros mártással
A kacsát sóval, borssal fûszerezzük, Forró serpenyőbe tesszük bőrével lefelé majd elõsütjük olajban. Ha mar eresztett valamennyi zsírt, megfordítjuk, és úgy is megpirítjuk. Közben két gerezd fokhagymát kipréselünk, egy teáskanál csípõ tovább >>>
Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával
A hántolt árpát megmossuk, és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított vöröshagymával bő vízben kb. 60 perc alatt puhára főzzük. A bacont csíkokra vágjuk, majd serpenyőben, egy kevé tovább >>>
Karácsony esti kacsagalantin
A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára, és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz előbb bevágjuk a bőre alatt, s azután még egyszer - így két szép, nagy szelet húst kapunk. Megsózzuk, és megszórjuk a zselatin felével. A csirk tovább >>>
Mediterrán tepsis csirkecomb
Először a megtisztított csirkecombokat bepácoljuk. Két evőkanál olajban teszünk 1 ek provence-i fűszerkeveréket, sót és borst. Ezzel a páccal bekenegetjük a combokat és ha lehetséges egy éjszakát a hűtőbe pihentetjük. Másnap a krumplit megtisztítjuk, tovább >>>
Mézes – narancsos csirkeszárny
A citrom és a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával valamint a szójaszósszal. A páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra öntjük és néhány órát állni hagyjuk. Ezután a húsokat a pácléből kivesszük és forró olajban, wokban megsü tovább >>>
Mézes kacsacomb szegfűszeges szilvarétessel
A kacsacombokat megmossuk, jól megtisztítjuk az esetleges tollmaradványoktól. Besózzuk, majd a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymával, kevés sóval, szemes borssal és majoránnával fűszerezve, kevés vizet aláöntve takaréklángon, fedő alatt p tovább >>>
Mézes pikáns csirkeszárnyak
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőst és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olaja tovább >>>
Mustáros - baconos csirkemell
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat a mustárral jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket és megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük egyenként 2 -3 baconnel annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és jénai tálban egymás mellé hel tovább >>>
Nyársak bundában avagy bundás nyársak
Hegyes pálcikákra felváltva felnyársaljuk a virslit, a gombát, a sajt és a csirkemell darabkákat. Egy tálban 2-3 tojás elkeverünk liszttel és kevés bazsalikommal (palacsinta állagúra). Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beleforgatjuk egyenként tovább >>>
Palóc tekercs
A meghámozott, nyers reszelt burgonyából a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk: a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval, borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy ne legyen túl sûrû. A tovább >>>
Paradicsomos mozzarellás csirkemell
A csirkemell szeleteket kicsit ki klopfoljuk és befűszerezzük, ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a megsült hússzeletekkel. A zöldpetrezselymet és a bazsalikomot apróra vágjuk, a fokhagymák tovább >>>
Pestos – sajtos csirkeragu
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, egy mély tányérba helyezzük, sózzuk, borsozzuk majd a meghintjük a liszttel és összekavarjuk. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, rádobjuk a csirkét és rövid idő alatt átsütjük. Hozzáadjuk a bort és megvár tovább >>>
Pulyka vadas mártással
Egy kis olajon kissé megpirítjuk a nagyobb darabokra vágott combot, utána kevés vörös bort vagy vizet öntünk alá. Egy kis fej vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, sóval, kevés piros arany krémmel, egy babérlevéllel, bo tovább >>>
Pulykamell kókusztejben
Felforrósítunk 2-3 evőkanál olajat (wok híján) egy serpenyőben, beletesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért, végig gyorsan, sűrűn kevergetjük, 1-2 perc után beletesszük a chilit és a curryt. Egy icipicit átforgatjuk, beleöntjük a k tovább >>>
Pulykatorta baconnel
A pulykamellet szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Egy kerek tűzálló tálat kirakunk a szeletelt szalonnával, körbe-körbe. Elkezdjük rá rétegezni a pulykát a következőképpen: panírozzunk minden szeletet liszt, tojás, reszelt tovább >>>
Sült pulykamell egri rozé mártással
A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, enyhén besózzuk. A szilvaszemeket félbevágjuk, és a borba áztatjuk. Két evőkanál forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, ráöntjük a szilvadarabokat a borral együtt. tovább >>>
Tamale (BBQ Csirkés)
A kukorica leveleket áztassuk be langyos vízbe addig amíg megpuhulnak. (kb. 30 perc) Turmixgépbe jól összekeverjük a kukoricadarát, az olajat, a sót és a csirke levet. A főtt csirkét száljaira szedjük, a melle húsa talán alkalmasabb, majd elkezdjük b tovább >>>
Tárkonyos boszorkánysült
A pulykacombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és borácsban vagy nagyobb lábasban megforrósított olajban megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, közepesen erős tűzön kevergetve fehéredésig sü tovább >>>
Töltött csirkemell tormamártással
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként 2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük. E tovább >>>
Turbolyás jércemelltekercs spanyol burgonyával
A jércemellfiléket éles késsel bevágjuk, majd óvatosan széthajtjuk, hogy nagyobb, nyitott hússzeleteket kapunk. Enyhén kiveregetjük, megszórjuk sóval, õrölt fehér borssal, és elosztjuk rajtuk a durvára vágott turbolyát. A szeleteket felgöngyöljü tovább >>>
Zöldséges - színes pulykaragu
Az apróra vágott hagymát az olajon átpároljuk, rádobjuk az apró kockára vágott sárgarépát és a paprikát, összepároljuk, ezután következik a kisebb kockára (vagy vékony csíkokra) vágott pulykamell és a gomba. Hozzáadjuk a szójaszószt és a fehérborst, tovább >>>
1  |
Torkos csütörtök
2009. február 26.
Országszerte
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója
2009. 02. 28. - 03. 01.
Szatmárcseke
Magyar Borok Bálja
2009. Február 28. szombat
Budapest
Hagyományőrző Szlovák Disznótor
2009. március 07.
Csorvás

Add a Startlaphoz


 
Webhosting





Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009