Sajtos – zöldfűszeres grissini
A tejet a cukorral megmelegítjük, beleszórjuk
az élesztőt majd félre tesszük. A lisztet és a sót egy nagy
tálba rakjuk, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk az
olvasztott vajat valamint a zöldfűszereket ezután ruganyos
tésztát gyúrunk belőle. Me tovább >>>
|
|
Ahi Tuna Fürj Tojásokkal
A tonhal darabot fűszerezzük sóval és
őrölt fekete borssal majd bele hempergetjük köménymagba. Forró
serpenyőben egyenletesen, hirtelen minden oldalát megsütjük.
A hal belsejét teljesen nyersen kell hagyni. Sütés után forrón
keresztbe felszeleteljük tovább >>>
|
|
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Az almát meghámozzuk, és apró kockákra
összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva,
hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az
almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves
önmagában is elég ízlet tovább >>>
|
|
Almatorta sütés nélkül
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan
babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük.
Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral,
fahéjjal és egy kev tovább >>>
|
|
Baconbe göngyölt újkrumpli
A héjában megfőzött krumplikat becsomagoljuk
egy - egy szelet baconbe. Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk,
meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a zöldfűszerrel
összekevert reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben
20 perc alatt, sz tovább >>>
|
|
Baconos gombás kalács
A sütőt 50 °C-ra bekapcsoljuk. 1 dl tejet
a cukorral megmelegítünk és beleszórjuk az élesztőt, félre
tesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott
élesztőt ráöntjük, hozzátesszük a maradék langyos tejet és
a tojás sárgáját. Lágy és rugan tovább >>>
|
|
Bébikukoricás pulykamell tekercs
A leveles tésztát kiengedjük. A pulykamell
szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetünk
keresztbe két darab bébikukoricát (ha kilógnak a végeik, letörjük)
és szorosan feltekerjük. Mindegyiket 1-2 baconszalonnával
betekerjük, majd egy tovább >>>
|
|
Couscous saláta zöld paprikával és paradicsommal
Serpenyőben felforraljuk a vizet és belekeverjük
a couscoust, lefedjük , tűzről levesszük és 10 percig állni
hagyjuk. Közben a paprikákat kockákra vágjuk, az uborkákat
megpucoljuk, végeit levágjuk, hosszában félbe vágjuk, magjait
kidobjuk és kockákra tovább >>>
|
|
Falafel golyók (csicseriborsó-fasírt)
A csicseriborsót egy éjszakára vízbe
áztatjuk (de még jobb ha egy napig vízben állni hagyjuk).
Másnap leszűrjük és lecsöpögtetjük, majd turmixgépben finomra
őröljük. Ezután a többi hozzávalóval összekeverjük majd lefedve
fél órát pihentetjük. Végül a tovább >>>
|
|
Feketeerdő torta
A tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját
habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukor 3/4 részével.
Hozzáadjuk a vizet. A kakaóport és a sütőport elkeverjük a
liszttel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Amikor a fehérje
már majdnem kész, h tovább >>>
|
|
Fokhagymás uborka
1. Az UBORKÁT feldaraboljuk kb. 2x2x2cm
kockákra. Ezt belerakni egy edénybe. 2. Felaprítjuk a FOKHAGYMÁT.
3.A FOKHAGYMÁT hozzákeverjük az UBORKÁHOZ. 4. Hozzáadunk néhány
csepp SZEZÁMOLAJAT, és SÓT. Összekeverjük, 5. Kb. 5-10 percet
állni tovább >>>
|
|
Főtt tojások mustárágyon / Gránátalma
A tojásokat megfőzzük és meghámozzuk.
A hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáöntjük a tejet
és a tejfölt majd belerakjuk a lisztet és a sajtot, sűrűsödésig
főzzük. Végül hozzáadjuk a kétféle mustárt és jól elkeverjük.
A tojásokat félbe vágjuk tovább >>>
|
|
Gumi süti
1.réteg: Három tojást szétválasztunk.
A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra
keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd
összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint
a csomagoláson található elő tovább >>>
|
|
Gyümölcskenyér ribizlivel, csokoládéval
A vegyes aszalt gyümölcsöt, a diót, az
étcsokoládét, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
A lecsöpögtetett ribizlihez hozzáadjuk a narancs héját és
a fél narancs levét. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot
verünk, utána beletesszük a po tovább >>>
|
|
Gyümölcsös pite
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk
utána a tojásokat egyenként hozzákavarjuk. Végül hozzáadjuk
a sütőporos lisztet és a citromhéjat. Kivajazott lisztezett
formába öntjük és sűrűn megszórjuk gyümölccsel. A sütemény
jó magasra nő, úgy hogy nem kell tovább >>>
|
|
Hideg előétel tojássárgájával, ibér sonkával és kaviárral
A blini valamennyi összetevőjét beletesszük
a turmixgépbe és sűrű masszát készítünk. Egy forró serpenyőben
vajat olvasztunk és egy evőkanálnyi masszát belerakunk. Amikor
már mindkét oldala arany barnára sült, kivesszük a serpenyőből
és egy kerek form tovább >>>
|
|
Hússal töltött burgonyaladik
A burgonyákat héjában megfőzzük a babérlevéllel,
a köménymaggal és sóval, majd meghámozzuk. A darált húshoz
adjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, tojást, mustárt,
pirospaprikát, kakukkfüvet, a lereszelt sajt felét, petrezselymet
és ízlés szerin tovább >>>
|
|
Húsvéti kinder szelet
A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével
összekeverjük, végül a 6 tojásfehérje felvert habját óvatosan
belekeverjük. 2 lapot sütünk belőle (lehetőleg sütőpapírral),
180 fokon. Kb. 20-30 perc alatt kész. A krémhez a pudingot
a cukorral és a tovább >>>
|
|
Húsvéti kocsonya
Ha van vállalkozó kedvű Önök között,
javaslom, készítsenek a kocsonyából valami igen mutatósat,
valami különlegeset. Nem kell hozzá más, mint: kocsonyalé,
sonka, petrezselyemzöld, és őzgerinc sütőforma. A formát kenjük
ki nagyon vékonyan zsírral, ma tovább >>>
|
|
Húsvéti vendégváró falatok
Vegyünk egész kötözött sonkát, tegyük
nagyon bő vízbe, adjunk hozzá fokhagymát, ételízesítőt, s
rotyogtassuk vagy 2-3 órán keresztül, majd hűtsük le, s amikor
szükséges, szeleteljük fel. Főzzünk keményre tojásokat, pucoljuk
meg, vágjuk félbe, majd tovább >>>
|
|
Juhtúrós - zöldpetrezselymes tekercs
A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 cipóra
osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük
túrós krémmel majd szorosan feltekerjük. Kb. 1 cm. vastagságú
szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé
helyezzük, majd előmelegíte tovább >>>
|
|
Juhtúrós kosárkák
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra
nyújtjuk és kiszaggatjuk majd kivajazott muffin formákba helyezzük.
(1 megjegyzés: nekem 11 darab lett belőle, de ha vékonyabbra
nyújtjuk, akkor lehet 12 is kijön, 2 megjegyzés: mindegyik
kosárka aljára tette tovább >>>
|
|
Juhtúrós kukoricagombóc avagy túrós puliszka gombóc formában
A túrót a tojások sárgájával és a vajjal
jól elkeverjük, sózzuk, majd hozzákavarjuk a kukoricalisztet
és tojások fehérjét kemény habbá verve. Gombócokat formázunk
belőle és lobogó, sós vízben kifőzzük, majd pirított zsemlemorzsába
forgatjuk. Nyakon ö tovább >>>
|
|
Juhtúrós tojáskrém - szendvicsre
Elkészítése roppant egyszerű. Botturmix
segítségével pépesítjük majd pirítóssal és friss zöldséggel
tálaljuk. A gyerekek imádják! tovább >>>
|
|
Lassan Sült Fokhagymás Paradicsom
A paradicsomot félbevágjuk, majd tepsibe
helyezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Sóval, őrölt fekete
borssal ízesítjük, apróra vágott fokhagymával és vágott friss
kakukkfűvel vagy friss bazsalikommal megszórjuk. Sütőben közepes
hőfokon kb. 2 órán ker tovább >>>
|
|
Madártej mikróban!
3 tojás sárgáját, 2 tk vaníliás cukrot,
néhány kanál cukrot, a vaníliás pudingport simára keverjük
és egy-két kanál tejet merünk hozzá. A tejet egy mikrózható
tálba rakjuk, kissé megmelegítjük a mikróban, hozzáöntjük
a tojássárgás keveréket és vissza tovább >>>
|
|
Mexikói-tonhalas töltött tojás
A töltelék elkészítése: egy mexikói tonhal
konzervet (kukorica, hagyma, bab, tonhal keverék), a keményre
főzött tojások sárgáját, 1 ek majonézt, egy kevés frissen
facsart citromlevet és egy kiskanál mustárt jól összekeverünk,
megtöltjük a tojásokat m tovább >>>
|
|
Mozzarellás -paradicsomos gombatál
A megtisztított gombákat megmossuk és
leszárítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. Egy
serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a gombát megpirítjuk,
sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát
és rövid ideig együtt sütjük. tovább >>>
|
|
Mustáros - baconos csirkemell
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtokat
a mustárral jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket és
megtöltjük a mustáros keverékkel. Betekerjük egyenként 2 -3
baconnel annyira, hogy összefogja a húst. Fűszerezzük és jénai
tálban egymás mellé hel tovább >>>
|
|
Palóc tekercs
A meghámozott, nyers reszelt burgonyából
a sokak által tócsninak ismert, ízletes masszát készítünk:
a reszelt krumplit összekeverjük liszttel, tojással, sóval,
borssal, pépesre zúzott fokhagymával és annyi tejjel, hogy
ne legyen túl sûrû. A tovább >>>
|
|
Paradicsomos mozzarellás csirkemell
A csirkemell szeleteket kicsit ki klopfoljuk
és befűszerezzük, ezután lisztbe mártjuk és kevés olajon szép
pirosra sütjük. Ezután egy jénai tál alját kirakjuk a megsült
hússzeletekkel. A zöldpetrezselymet és a bazsalikomot apróra
vágjuk, a fokhagymák tovább >>>
|
|
Rokfortos szűz egészben grillezve
Fogjunk egy egész szűzpecsenyét - kb.
35 - 50 dkg közöttit. Hosszanti irányban az egyik oldalát
vágjuk be oly módon, hogy a húst félbe tudjuk nyitni. Nagyon
gyengén klopfoljuk meg, tegyünk bele reszelt rokfort sajtot,
de akár a márványsajt is kitűnő. tovább >>>
|
|
Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával
A sütést megelõzõ napon a báránycombot
lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk. Sóval,
borssal és rozmaringgal bedörzsöljük, majd egy mélyebb tálba
helyezzük. Teszünk mellé 4-5 gerezd aprított fokhagymát és
egy megtisztított, cik tovább >>>
|
|
Rozmaringos báránycomb római tálban
A főzést megelőző napon a báránycombot
lehártyázzuk, a felesleges faggyútól megtisztítjuk sóval,
borssal bedörzsöljük. (Mi a báránycombot kétfelé vágtuk).
Kb fél deci olajban az összenyomott fokhagymagerezdeket, a
rozmaringot és a zöldpetrezselymet e tovább >>>
|
|
Rozmaringos, narancsos bárányborda
Az anyagokat összekeverjük, a bordák
kivételével. Ez lesz a páclevünk. A bordákat csont mellett
keresztbe félbevágjuk, pácoljuk (30 perc) majd forró grillen
sütjük. A jó bárányborda kívül ropogós, belül viszont véres.
A teljesen átsült bárányborda íz tovább >>>
|
|
Rozmaringos, narancsos bárányborda sáfrányos rizottóval
Az anyagokat összekeverjük, ez lesz a
páclevünk. A bordákat csont mellett keresztbe félbevágjuk,
pácoljuk (30 perc) majd forró grillen sütjük. A jó bárányborda
kívül ropogós, belül viszont porhanyós és véres. A teljesen
átsült bárányborda ízetlen, sz tovább >>>
|
|
Sajtos muffin (leveles tésztából)
A muffinsütő mélyedéseit pici olajjal
kikenjük A kinyújtott leveles tésztát négyszögletes kockákra
vágjuk és a muffinsütő mélyedésibe helyezzük. A sajtokat lereszeljük
és a többi hozzávalóval elkeverjük. A tölteléket szépen belekanalazzuk
a tésztával tovább >>>
|
|
Sajtos tojásropogós
A főtt tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk
a reszelt sajtot a nyers tojásokat, sót, borst, pirospaprikát,
zöldpetrezselymet és néhány kanál zsemlemorzsát. Alaposan
összegyúrjuk és 10 percig állni hagyjuk. Az olajat forróra
hevítjük és a masszából kis g tovább >>>
|
|
Sárga túró
A tojásokat egyenként üssük fel, tegyük
egy fazékba és jól keverjük ki a tejjel, a cukorral, a vaníliás
cukorral és a fahéjjal. Lassú tűzön addig főzzük a tojásos-tejes
keveréket, amíg össze nem áll, a savó ki nem csapódik belőle,
és az állaga túrór tovább >>>
|
|
Sárgarépás szendvicskrém
|
|
Sokfűszeres sonkás cipó
A langyos tejfölt és a tejszínt fél deci
langyos vízzel összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Amikor felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztet, a sót,
a cukrot meg a reszelt sajtot, és kb. 10 perc alatt hólyagosra
dagasztjuk. A sonkát kis tovább >>>
|
|
Sonkás – sajtos körtesaláta
A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk
és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük
és citromlével meglocsoljuk. A sonkát és a sajtot szintén
hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez
rakjuk. A tejfölt a mu tovább >>>
|
|
Sonkás tekercs
A margarint az összezúzott fokhagymával
összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, megszórjuk
a sonkával és a reszelt sajttal utána mint a kalácsot feltekerjük.
Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, sajttal és
valamilyen maggal (szez tovább >>>
|
|
Szív alakú epertorta
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral
4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott, de nem
meleg margarint belecsurgatjuk, a sütõporral összekevert
lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert
tojásfehérjét is. Egyenlete tovább >>>
|
|
Sztracsatellás roló
A leveles tésztát téglalapalakúra, vékonyra
kinyújtjuk. Kevés langyos vízzel lekenjük és egy centi széles
hosszú csíkokra vágjuk. Csíkonként mini tekercs formákra (vagy
darabolt főzőkanál nyélre) felcsavarjuk. Tetejüket lekenjük
tojás sárgával és 200 tovább >>>
|
|
Töltött csirkemell tormamártással
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sajtot
a mustárral és snidlinggel jól összekeverjük. Bevágjuk a csirkemelleket
jó mélyen és megtöltjük a sajtos töltelékkel. Betekerjük egyenként
2 szelet baconnal majd a húst kivülről tetszés szerint fűszerezzük.
E tovább >>>
|
|
Töltött paradicsom
Vegyünk minél nagyobb és keményebb paradicsomot,
s vágjuk le a tetejét. Óvatosan kaparjuk ki a belsejét. Kevés
tejfölt kavarjunk össze juhtúróval, kaporral, borssal, olíva
bogyóval, majd adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst. Keverhetünk
még bele főt tovább >>>
|
|
Vitaminos sonkasaláta
A joghurtot, a mustárt, a balzsamecetes
öntetet, a majonézt és a fűszereket egy mély tálba simára
keverjük. Beleöntjük a mexikói vegyes zöldséget, hozzáadjuk
a leszűrt gyöngyhagymát, az apró kockára vágott sonkát, a
füstölt sajtot és a kemény tojást. tovább >>>
|
|
Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs
A sajtot két nejlon zacskóba tesszük
(de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külső zacskón
átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 -
35 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát
és a zöldpetrezselymet megmos tovább >>>
|
|
Zöldséges - színes pulykaragu
Az apróra vágott hagymát az olajon átpároljuk,
rádobjuk az apró kockára vágott sárgarépát és a paprikát,
összepároljuk, ezután következik a kisebb kockára (vagy vékony
csíkokra) vágott pulykamell és a gomba. Hozzáadjuk a szójaszószt
és a fehérborst, tovább >>>
|
|
Zsúrpogácsa
Lisztet a zsírral elmorzsoljuk, (libazsír
a legjobb) a kis tejben felfuttatott élesztőt, tojást hozzáadva
a sóval összegyúrjuk. Kinyújtás után másfél cm átmérőjű szaggatóval
kiszaggatjuk, 4-5 óra pihenés után forró sütőbe tesszük, középmelegre
véve a tovább >>>
|
|