Sajtos ételek receptek
         
A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!
 
 

Sajtételek
1  |
Bazsalikomos -szezámmagos mozzarellakorongok
A mozzarellát vastagabb szeletekre vágjuk és egy picikét megsózzuk. A felvert tojásokba beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot. A mozzarellakorongokat a hagyományos módszerrel bepanírozzuk: liszt, tojás, szezámmag és forró olajban kisütjük. Friss tovább >>>
Hagymás-sajtos túrótorta
A tojássárgáját elkeverem egy csipetnyi sóval, a sütőporral és a liszttel, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformában vékony piskótát sütök. A vöröshagymát megtisztítom, és nagyon apróra vág tovább >>>
Kapros-túrós profiterole
A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve lassú tûzön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falától, majd hagyjuk langyosra hûlni. Ezután egyenként – mindegyik tovább >>>
Magos – petrezselymes sajtgolyók
A sajtokat a mustárral, a snidlinggel, a fokhagymával és egy kevés borssal ízesítve összekeverjük és 15 percet állni hagyjuk. Ezután a masszából golyókat formázunk és mindegyiket beleforgatjuk valamilyen pirított magban vagy aprított zöldpetrezselyem tovább >>>
Olívás sajtgolyók
Ezeket összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Utána kb. cseresznye nagyságú gömböket gyúrunk, mindegyik közepébe 1 olívabogyót teszünk (15-20 dkg fekete olívabogyó kell hozzá, lecsöpögtetve). Előmelegített sütőben (220 fokon) 20 percig sütjük. tovább >>>
Sajtos muffin (leveles tésztából)
A muffinsütő mélyedéseit pici olajjal kikenjük A kinyújtott leveles tésztát négyszögletes kockákra vágjuk és a muffinsütő mélyedésibe helyezzük. A sajtokat lereszeljük és a többi hozzávalóval elkeverjük. A tölteléket szépen belekanalazzuk a tésztával tovább >>>
Sajttekercs
A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk (kb. 20x30 cm), megkenjük a sajtos krémmel, szorosan feltekerjük. Kb. 1 cm vastagra felszeleteljük és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (180 fokon). Hamar, kb. 20 -30 pe tovább >>>
Sajttorta (sós)
A tojást habosra keverjük a fűszerekkel és a tejföllel, a sajtot lereszeljük, beleforgatjuk a tojásos masszába. Kivajazunk-lisztezünk egy kerek jénai formát, belesimítjuk a tésztát úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Ráöntjük a sajtos tölteléket és előm tovább >>>
Zöldhagymás tojáskrémes sajttekercs
A sajtot két nejlon zacskóba tesszük (de tehetjük akár fóliába és kívül celofánba) a külső zacskón átszúrunk egy fakanalat és lobogó vízbe lógatjuk, kb 30 - 35 percig főzzük. Amíg a sajt a vízben van, addig a zöldhagymát és a zöldpetrezselymet megmos tovább >>>
1  |
Torkos csütörtök
2009. február 26.
Országszerte
Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója
2009. 02. 28. - 03. 01.
Szatmárcseke
Magyar Borok Bálja
2009. Február 28. szombat
Budapest
Hagyományőrző Szlovák Disznótor
2009. március 07.
Csorvás

Add a Startlaphoz


 
Webhosting




Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2009