A Gasztrostúdiót kezdõlapomnak! | Felveszem kedvencnek!

 
 
 
Hirdetés

Étterem teszt

Náncsi néni

A konyha filozófiája egyszerű: egyértelműen a közönség nosztalgiájára épít. Az összélmény kellemes, relatíve gyorsan jól lehet lakni, nem túl borsos áron.


Náncsi néni

Korábban sokan értetlenkedve fogadták a nemzetközi minősítést: hogyan kaphat egy házias, magyaros konyhára szakosodott Hűvösvölgyi ,,kisvendéglő" egy ilyen elismerő címet, amikor nálánál sokszor alkalmasabb jelentkezők lennének rá? Hogy idén már nincs díja, annak a fanyalgók örülhetnek, a törzsvendégeket meg hidegen hagyja mindez. És ők vannak többen. A Náncsi Néni ugyanis megosztja a gasztronómiára kényes közönséget, de akkora törzsvendég-körrel bír már alapjáraton is, hogy hétvégén délben, egy hűvöskés napon, a közel 150-200 fő befogadására képes kerthelysége simán megtelik. Hiába van hideg, hiába fúj a szél, a Náncsinál a kerthelység óriási vonzerő, hiszen pokróccal és játszótérrel minden nagyobb családi ebéd kibírható. A kerti flair bútorok már kicsit vesztettek tartásukból, időnként megbicsaklanak a murván, de ez sem veheti el az emberek kedvét.
Kezdésnek egy klasszikust rendelünk: Hortobágyi palacsintát. A batyut formázó palacsinta - amely talán egy ideje elkészülhetett már - a tányér közepén terpeszkedik, széleit fogpiszkával ,,tűzték össze". A benne lévő paprikás, apróra szelt csirke darálék ízre kellemes, talán egy kicsit langyos. A mártás mennyisége erősen elnagyolt, tejfölös, paprikás szósz. Tengerszerűen öleli körbe a palacsinta batyu ,,szigetet". Bár mennyiségre túlzás, a tejfölös habarás mégsem nehezítette meg a szószt, könnyed maradt. Magyar ember tunkolni szereti a szaftot, ezért én is ezt teszem egy karéj kenyérrel. Fontos megjegyezni, hogy amikor mindenki a magyar konyha megújításáról, leginkább könnyítéséről tart előadásokat, a Náncsi fittyet hány ezekre az áramlatokra és a saját feje után megy. Ennek szellemében fogant a gulyásleves is, ami ,,mikroforró" hőfokon érkezik a rendelés után csupán pár perccel. A tányér szélére kicsapódott zsír, esztétikailag hagy némi kívánnivalót maga után, de ízre jó: puha a levesben főtt lábszárhús, feltűnik sok répa, fehérrépa,burgonya és apró csipetke is, ahogy kell. Előétel kóstolónak kérünk még idei, friss zöld spárgát is, ami bizony túl sokat főtt abban a citromos cukros lében, és nem is lett utólag átpirítva, átforgatva kevés vajon. A sípok ennek megfelelően kicsit elfőttek, nem elég ressek az ízlésünk szerit. Az étlap ígér még mellé sonkát is, amely a spárgahalom mellett egy szelet, összetöpörödött kis cafat húst jelent, ami oda lett hányva a tányér szélre. A zöldekhez kínált hollandi mártás viszont egészen kitűnő.

Nem bírok ellenállni a napi ajánlatban szereplő borjúlábnak, ami négy, apró hasábra, vagy inkább cilinderre formázott, rezgő, kocsonyás gyönyört takar. A kicsontozott, cuppanós láb nem telít el túlzottan, nincs túlpanírozva, éppen jó az állaga. Klasszikus tartármártással szolgálják, ami lehetne könnyebb, fineszesebb is. A tojásos galuskánál pincérünk rábeszél egy házias, szalonnapörös verzióra. Véleménye szerint egészen új dimenzióba helyezi a galuska ízét. Szívesen belemegyünk, de sajnáljuk, amikor a pörcöknek se híre se hamva a kész tányéron. A galuska maga száraz, a tojás lehetne csöppet ,,lucskosabb" rajta, eléggé sótlan is. Jól esik, hogy itt tényleg tudják mit jelent az ecetes, cukros fejes saláta, amolyan nagymamaféle vasárnapi jellegű adagot kapunk. Desszertnek aranygaluskát kérünk, amit nagyon kellemessé, pikánssá tesz a belereszelt citrus, talán narancshéj íze. A tészta omlós, puha, jól érvényesülnek az apró diódarabok is. A szószoknál, mártásoknál itt sem teljesít maradéktalanul a konyha. Elképesztő mennyiségű, sűrű vanília sodóval öntötték nyakon.
A Náncsi nagyon stabil, magyaros konyhát visz, néhol igen tenyeres-talpas fogásokkal, komolyabb technikai hibákkal, amelyek nem árulkodnak koncentrált odafigyelésről. A konyha filozófiája egyszerű: egyértelműen a közönség nosztalgiájára épít. Az összélmény kellemes, relatíve gyorsan jól lehet lakni, nem túl borsos áron. A szakácsok óriási elánnal pörgetik ki az ételeket, ezért néhol gyáriasnak, nagyüzeminek tűnik az ellátás.

A tesztelés időpontja: 2010. május . A kritika az étterem akkori teljesítményét értékeli , amely azóta változhatott.


További étteremtesztek:


Add a Startlaphoz


Hirdetések 
 
Honlapkészítés


Copyright Varga Media és Marketing Iroda 2003-2012