|
Citrompuding szedermártással
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a vajat, citromlevet és a lisztet. Hozzáadjuk a joghurtot, és ízes&iacu tovább >>>
|
|
Diós-körtés-szőlős rétes
- A szĹ‘lĹ‘szemeket félbevágjuk, összekeverjük a darált dióval, valamint a héjastól kockára vágott körtével. Reszelünk bele citrom- és narancshéj tovább >>>
|
|
Garnéla zöldtésztával
- Forrásban lévĹ‘ sós, olajos vízben fogkeményre fĹ‘zzük a tésztát. A rákokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk fél citrom levével, majd olajon tovább >>>
|
|
Kacsamell párolt körtével és vörösboros mártással
- A kacsát sóval, borssal fűszerezzük. Forró serpenyĹ‘be tesszük bĹ‘rével lefelé, majd elĹ‘sütjük olajban. Ha mar eresztett valamennyi zsírt, megfordítjuk és ú tovább >>>
|
|
Karácsonyi bejgli
- A tésztához az élesztĹ‘t langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percig pihentetjük, ezalatt felfut. A kétféle lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a porcukrot hozz&aacu tovább >>>
|
|
Pikáns babsaláta
- A salátákat keverĹ‘tálba tépkedjük. A lilahagymákat felszeleteljük és a salátához adjuk. Sózzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomokat. Szójasz&o tovább >>>
|
|
Szilveszteri fickĂłs leves
- A malachúst kb. 1x1 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a hússal együtt az olajban kevergetve megpirítjuk, majd a pirospaprikával me tovább >>>
|
|
|
|
|