Illatos kacsamell
- Vajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá a májpástétomot meg a finomra vágott petrezselyem zöldjét, majd tov�bb >>>
|
|
Kacsaleves lestyános kacsagombóccal
- A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük és hagyom& tov�bb >>>
|
|
Kakukkfüves csirkemáj hántolt árpával
- A hántolt árpát megmossuk és kb. 2 órára langyos vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, azután egy kevés sóval meg az egyik megtisztított v tov�bb >>>
|
|
Kapros káposztán párolt tükörponty
- A hagymát megtisztítjuk és félfőre vágjuk. A szalonnát csíkokra szeleteljük, egy nagyobb serpenyőben kisütjük a zsírját, azután megpirítjuk rajta tov�bb >>>
|
|
Kapros-túrós profiterole
- A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falát&oacut tov�bb >>>
|
|
Karácsony esti kacsagalantin
- A kacsamelleket lefektetjük a vágódeszkára és éles késsel a lapjára vízszintesen kétszer kinyitjuk, azaz előbb bevágjuk a bőre alatt s azután még egy tov�bb >>>
|
|
Karácsonyi kalács
- A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt - ha szükséges, még egy kevés langyos t tov�bb >>>
|
|
Karalábé-püréleves sajttal sült fogasszelettel
- A karalábé tetejéből egy szeletet levágunk, úgy, hogy a zsenge szára és levele rajta maradjon. Ezután a belsejét kivájjuk, vigyázva, hogy az oldala és az a tov�bb >>>
|
|
Karamell-charlotte gyümölcsökkel
- 10 dkg cukrot egy serpenyőben aranybarnára karamellizálunk. Felöntjük 1,5 dl vízzel, és sziruppá főzzük.
- A tojássárgáját összekeverjük 4 ev� tov�bb >>>
|
|
Kompót aszalt gyümölcsökből
- Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab egész fahéjat, a cukrot, és addig főzz&uum tov�bb >>>
|
|