Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Az Egri Gál Tibor Pincészet idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

Az Egri Gál Tibor Pincészet idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

A borászat nagy utat tett meg a kezdetek óta, a folyamatos technológiai fejlesztésnek, új területek vásárlásának és a számos új telepítésnek köszönhetően. Természetesen ehhez szükség volt Gál Tibor szakmai tudására, széles látókörére, viszonyára a világ és a magyarországi szőlészeti-borászati trendekkel kapcsolatban. Magyarország utazó bornagyköveteként, nyugati és újvilági tapasztalatait ötvözte a magyar tradíciókkal. A terroir típusú borászkodás felismerésével, a megfelelő fajták és klónok kiválasztásával új dimenziót nyitott, melyet fia, Tibor és Gromon Tamás főborász egyértelmû irányként követ. Az évforduló kapcsán kértünk egy kis helyzet elemzést Egerből: "A legfontosabb, hogy jó bort készítsünk….és meggyőződésünk, hogy az egri borok hamarosan felsorakoznak a világ kiemelt borvidékei mellé." - vallják a Gál Tibor Pincészetnél. "Elhivatottságunk, kísérletező kedvünk és kíváncsiságunk hajt minket előre, hogy egyesítsük a keleti világ titkait a nyugati világ kedvességével, és olyan elegáns bort alkossunk, amiben egyben kiteljesedhet borászatunk egyénisége, kreativitása. Palackba zártuk Magyarország első dûlőszelektált Pinot Noir-jait, Syrah - Merlot-ját, Viognier-ját, hogy borainkon keresztül válhassunk igazán naggyá a fogyasztók szemében. Igen, inspirál minket, mit lehet kihozni a gondosan kezelt szőlőből. Egy olyan bort, amire büszkék vagyunk…! A Tibor által örökségül hagyott filozófiát követve megalkottuk a „Pajados” Birtokbort mindannyiunk Ünnepi asztalára, hogy méltó módon fejezzük ki köszönetünket minden GálTiBor kedvelőnek. Tudjuk azt, hogy a 15 év munkája nem volt hiábavaló… és hogy van folytatás!"
A Gál Tibor emlékparkot a tervek szerint 2008. augusztus 14-én, Gál Tibor születésének 50. évfordulóján avatják fel. Az elképzelést, mely eredetileg a névadó néhai borász ötlete volt, az önkormányzat, a hegyközség és a borászok is támogatják. Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete által január 26-án rendezett Egri Borbál a bál bevételét is e nemes célra használják fel. A Borbarát Hölgyek Egyesülete további gyûjtést is tervez, a Ráckapu téren megvalósuló parkot 2008. augusztus 14-én, Gál Tibor születésének 50. évfordulóján szeretnék felavatni.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu