Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Bearanyozódtak Márton mézesei

Bearanyozódtak Márton mézesei

A III. Méz és Mézeskalács Fesztivál keretében, Gyulán, első ízben rendezték meg az I. Méztartalmú Párlatok Nemzetközi Versenyét, ahol a Márton és lányai likőrök átütő sikert arattak Bearanyozódtak Márton mézesei A Márton és lányai pálinkafőzde mézes párlatai előkelő helyen végeztek az I. Méztartalmú Párlatok Nemzetközi Versenyén, Gyulán. Márton János mézes ágyas zölddió likörje, és a mézes ágyas áfonya likörje aranyérmet, míg a mézes ágyas konyakos cigánymeggye ezüstérmet kapott a pálinka alapú likőrök kategóriában.

A pálinkamester szerint a kezdeményezés mindenképpen örvendetes, hiszen népszerűsíti a mézes italokat.

Ugyan a szakma szerint a mézesek nem pálinkák, vitathatatlanul a magyar hagyomány részét képezik" - jegyezte meg a pálinkamester, akinek 40 (alkohol) fokos likőrjei nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak körében is felettébb népszerűek.


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu