Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Kultúrált pálinkafogyasztás

Kultúrált pálinkafogyasztás

Az egyik legfontosabb kritérium a pálinka hőmérséklete. Ahhoz, hogy az ital a legjobb tulajdonságait mutassa, nem szabad lehûteni, ideális fogyasztási hőmérséklete 18-22 fok. Alacsonyabb hőmérsékleten a pálinkában rejlő illatanyagok nem tudnak kibontakozni, íze nem lesz kellemesen gyümölcsös, inkább jellegtelen, erősen alkoholos érzést vált ki. Nem szabad megfeledkezni a mennyiségről sem, egy húzásra meginni nem más, mint pazarlás. Lassan apránként ízlelgetve elfogyasztva nyújt igazi élményt, így ismeri meg az ember kortyról-kortyra a kiválasztott párlatot. fontos szerepet játszik a pohár is, akárcsak a boroknál. A pálinkáspohár alul öblös felfelé haladva pedig szûkül, nem véletlenül. Az öblös részben elég párolgási felületet ad az italnak, amit a szûk felső része egyenesen a kóstoló orrába irányít. Ebből is látszik, hogy milyen fontos szerepet kapnak az illatanyagok, amiket egy pohárfedővel megakadályozhatunk a pohárból való idő előtti távozásban. Ha lehet, használjuk ezt az eszközt, ahányszor csak pálinkát iszunk. A fogyasztás utolsó pontja az ún. szárazpróba. A pálinka elfogyasztása után 3-5 perccel nyugodtan emeljük orrunkhoz a poharat, talán nem is gondolnánk, de ilyenkor eddig nem tapasztalt illatokkal találkozhatunk. Karakteres, gyümölcsös, lekvárra emlékeztető jelleget figyelhetünk meg. Remélhetőleg a nem túl távoli jövőben egyre fontosabb szerepet kap majd a pálinkakultúra, és végleg elfelejthetjük a talponállós, féldecis, egy hajtásra elfogyasztós, szeszesital korszakot. Egészségükre!

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu