Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › LAVINA SÖPÖR VÉGIG A MAGYAR BORÁSZATON

LAVINA SÖPÖR VÉGIG A MAGYAR BORÁSZATON

A Metropol "Vörös és Fehér" rovatában megjelent az egy "Letűnőben lévő szép szakma vígnapjai" írás amely az Európai Kádárok példájával világít rá a kádárok csodálatos, ámde az ismertlenség homályába vesző hivatására. Egyetértve az írással ajánlotta a wineroads.eu a cikket olvasóik figyelmébe is, ami célba is ért! Sőt lavinát indított, de ekkor erről még senki sem sejtett semmit. LAVINA SÖPÖR VÉGIG A MAGYAR BORÁSZATON

Rögtön kapták a levelet a Kalina Kádárüzem Bodnár Mariannjától, hogy nagyon szép az írás, de legalább az ő nevük is szerepelne benne, ha már a fotó az ő műhelyükbe készült. Kezdődött a bizonyítvány magyarázása, hogy csak átvették a cikket és nem a cikkben eredetlieg megjelent képpel illusztrálták. Lelkiismeretfurdalásukat csökkentve tettek ígéretet, hogy egyszer még, jóvá tesszik bűnüket.

,,Közben egyre több helyről hallottuk: ha lenne pénzem hordót vennénk! A gondolatok vihart kavartak fejünkben és villámként csapott belénk a megvilágosodás fénye, a kádároknak van jó hordója és a borászoknak van jó bora, a wineroads.eu pedig a magyar bor jövőjét szolgálja: TENNÜNK KELL VALAMIT!"

Félve hívtak fel négy nagy magyar kádárcéget, tekintve, hogy egy új hordó ára nem csekélység, hogy szertnék, ha a wineroads.eu olvasói nyerhetnének egy hordót kedvenc borászuknak! Soha nem látott önzetlenséggel és segítőkészséggel állt, mind az Európai Kádárok, mind a Kalina Kádárüzem, mind a Kádár Hungary és a Trust Hungary hordógyártó cég a kezdeményezés mellé!

Ekkor indult el a lavina! Ki jelentkezhet? Az, aki nem rég indult a pályán, borai gyakorlatilag a zseniségének köszönhetők, de egy új hordón múlik az, hogy zseniként jegyezni fogják-e a jövőben! Pályázatot írtak ki, leszögezve a kritériumokat és most már bátran fordultak a boros szervezetek felé, hogy jó ügyet szolgálnak, tegyük ezt együtt.

Mára melléjük állt a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft., a Pannon Bormíves Céh a Bor és Piac, a BORIGO, a Vinoport, a Gasztrostúdió, Herczeg Ágnes és számos borvidéki szervezet és borászati személyiség.

Jönnek a pályázatok és március elsejével feláll a szavazóoldal, ahol mindeki leadhatja a szavazatát arra a borászra, aki leginkább méltó egy új hordóra, akinek borai, majd a magyar borok jövőjét jelentik. Arra, aki a szakmai zsűri elé állva vállalja elhivatottságát és attól sem retten meg, hogy a díjátadón a Pannon Bormustra zárónapján, a Pannon Borteraszon a Master of Wine-ok számára kell bemutatni a borait.

Nagyon izgulunk, soha nem éreztük még ennyire erejét és szépségét annak, hogy milyen az másokon segíteni. Csodálatos és ami még jobb, ennek a csodának mindenki részese lehet, aki eljuttatja a pályázatot az illetékeshez és szavazataival hozzásegít fiatal tehetségeket álmaik valóra válásához!

A pályázat az alábbi linken érhető el:
http://www.wineroads.eu/images/kadar_palyazat/palyazat2010.php


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu