Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Mohács Szőlőhegy megújulása - borturizmus fejlesztése

Mohács Szőlőhegy megújulása - borturizmus fejlesztése

2011. október 1-én átadásra kerül a Mohács Szőlőhegyen található vadonatúj Rendezvény Tér, mely a jövőben számos érdekes programmal várja az érdeklődőket.
A Rendezvény Tér előtti területen lévő tankertben az érdeklődők megtekinthetik a különböző szőlőfajtákat.
A mohácsi projektelemek a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program által támogatott „Siklós-Mohács turisztikai tengely" c. pályázat keretében valósult meg, konzorciumi formában, melynek tagjai Siklós Város Önkormányzata, Mohács Város Önkormányzata, valamint a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága.

Mohács Szőlőhegy megújulása - borturizmus fejlesztése

Mohács és térsége Dél-Baranya jelentős bortermő területe, mely méltón válik egyre híresebbé, főleg fehérborairól. A térség szubmediterrán éghajlatának és kedvező domborzati tulajdonságainak köszönhetően illatos, zamatban gazdag fehérborok, rozé és vörösborok születnek a vidéken. Itt húzódik a Mohács-Bóly Fehérborút, melynek részeként Mohács település és Szőlőhegye kiváló pincéinek sora kínálja jellemzően inkább fehér borait.

A projekt keretében a Mohács Szőlőhegyi pincesor eredeti hangulatának megőrzése mellett díszburkolattal gazdagodik valamint számos pincészet megújul.

A 2011. október 1-én megrendezésre kerülő átadó rendezvény a „Siklós-Mohács turisztikai tengely" DDOP-2.1. 1/A- 2f - 2009-0003 pályázat mohácsi projektelemeinek záró rendezvénye.
Az ünnepélyes ceremóniára a XIII. Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál idején került sor.
Az átadót Szekó József Úr Mohács város polgármesterének valamint Buchert Eszter, a DDNP igazgató-helyettesének ünnepi köszöntője nyitotta meg.
Ezt követően Kovács Róbert színész, televíziós műsorvezető és barátainak vidám dalait és verseit élvezhették az érdeklődők „Falu végén kurta kocsma" címmel.
Az ünnepséget Menyhárt Éva magyarnóta-énekes és Versendi Kovács József zenekarának produkciói zárták, melyet pedig vidám utcabál követett.

A mohácsi projektelemek 2010-ben 341 287 061 Ft összköltséggel 221 399 426 - Ft vissza nem térítendő uniós támogatásban részesültek.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu