Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Több mint ötmillió forint a gyermekek öröméért

Több mint ötmillió forint a gyermekek öröméért

Újabb rekord született a 20. születésnapját ünneplő Budavári Borfesztivál Jótékonysági Borárverésén. Az 5 millió 220 ezer forintot a szervezők a korábbi évek hagyományait folytatva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlották fel.

Több mint ötmillió forint a gyermekek öröméért

Szeptember 14-én, a Magyar Tudományos Akadémia Budavári Szalonjában, a már 14. alkalommal megrendezett Jótékonysági Borárverést Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke nyitotta meg. Elgondolkodtató mondatok hangzottak el megdöbbentő képek kíséretében. A teremben ülő sikeres, főleg vezető beosztású hölgyek és urak kellő inspirációt kaptak ahhoz, hogy lehetőségük szerint minél több pénzt ajánljanak fel egy különösen nemes cél érdekében. Mire is gyűjt most a Szeretetszolgálat?
Talán elképzelni is nehéz, hogy számtalan olyan település van Magyarországon, ahol nincs játszótér, óvoda, és akkora a szegénység, hogy a gyerekek soha nem kapnak egyetlen játékot sem. A szülők legfőbb elfoglaltsága, hogy napjában legalább egyszer ételt varázsoljanak az asztalra. A szomorúság és a nyomor mellett elmaradnak a közös játékok, a mesék, a gyerekek úgy nőnek fel, hogy soha nem képzelhetik magukat hercegnek, hercegnőnek, nem tanulnak meg játszani, barátkozni, felhőtlenül örülni valaminek, nem tudják mi az: boldognak lenni, akár csak egy pár óra erejéig is.

Az árverés tétje ebben az évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett mozgó játszótér - azaz egy játszóbusz - megvásárlása volt. Egy ilyen - a SPAR Magyarország jóvoltából már járja az országot és értő segítők, szakemberek közreműködésével ezekhez a szegény gyerekekhez viszi el a játék örömét. A Szeretetszolgálat egy második játszóbusz megvásárlását tűzte ki célul. A mesebeli kívánság valóra vált, hiszen a közös játékra felkért licitálók kitettek magukért: rekord összegű pénz gyűlt össze, mely nagyban hozzájárul az új játszóbusz megvásárlásához.

 

Az árverést, ahol 45 tétel került „kalapács alá" dr. Dula Bence, egri szőlő-bortermelő, nemzetközi szaktanácsadó vezette le. A magyar borászok, borászatok és más szervezetek nagyvonalú felajánlásai mellett a 12. VinAgora Nemzetközi Borverseny magyar és külföldi aranyérmes boraira is lehetett licitálni. A jelenlévők aktív közreműködésével a jótékonysági célra felajánlott tételek többsége a kikiáltási árnál jóval magasabban, négyszeres, ötszörös áron talált gazdára.

A kikiáltási árhoz képest a legmagasabb vételi árat a Garamvári Vencel által felajánlott 3 palackos Tiffáns válogatás (Jammertal Cuvée 1998, Grand Selection 1999, Carissimae Cuvée 2001) érte el. 24 ezer forintról indult és 200 ezer forintért kelt el.
Az egy palackos tételek közül, az indulási árhoz képest igen magas vételi árat ért el a Potencial Consulting Kft. felajánlása, a Ráspi Borászat 2007-es Electus Soproni Zwigelt Válogatás, 15 ezer forintról indult és 120 ezer forintért vásárolták meg.
Ugyancsak ötszörös árat ért a Vylyan Szőlőbirtok felajánlása a 2006-os évjáratú Vylyan Duennium Magnum palack, 20 ezer forintról indult és 105 ezer forintért vették meg.

 

Hatszoros áron talált gazdára a Vida Családi Birtok felajánlása a 2003-as évjáratú 2 palackos „La Vida" Merlot, amely 20 ezer forintról indult és 130 ezer forintért kelt el.

A több palackból álló tételek közül arányosan a legmagasabb leütési árat - három palackért 110 ezer forintot - a Takler Pince Kft. 1997-es és 1999-es Takler Bikavér, Takler Cuvée érte el, amely 18 ezer forintról indult és 110 ezer forint lett a végösszege. Magas, 96 ezer forintos kikiáltási árral indult a Royal Tokaji Borászati Zrt. 1996-os évjáratú 6 palackos Tokaji Aszú 6 puttonyos Mézes-Mály felajánlása és 180 ezer forintért talált gazdára.

Különleges felajánlás volt a szeretetszolgálat részéről a Bene Pincészet 2009-es évjáratú, száraz tokaji Máltai János Áldás bora, amelyből 10 palackot, egyenként 20 ezer forintos árért vásároltak meg a jelenlévők.

Az árverés hangulatát Dr. Dula Bence kiváló közreműködése alapozta meg, hiszen nem maradt olyan tétel, ami nem kelt volna el, és minden felajánlás a kikiáltási árhoz képest magas áron talált gazdára. Az est fénypontja idén is a Spar Magyarország felajánlása volt, az 50 palackos „SPAR Válogatás" egy szobai borhűtő kíséretében.

A késő estébe nyúló vacsora végén Kozma Imre Atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője mondott köszönetet a licitálóknak a bőkezű vásárlásokért, majd Zilai Zoltánnak köszönte meg az évek óta tartó sikeres együttműködést és átadta a szolgálat által alapított Máltai Jótékonysági Pont díjat. A díj most második alkalommal került átadásra, egy hasonló oklevéllel a SPAR Magyarország Kft. büszkélkedhet.

A 20. Budavári Borfesztivál eseménysorozata, amelynek látogatottsága összességében megközelítette az 50 ezer főt, méltóképpen fejeződött be.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu