Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Újabb érmek, elismerések a KNW boroknak

Újabb érmek, elismerések a KNW boroknak

Ha egy üzlet beindul... Az egri Kovács Nimród Winery borainak múlt év őszén indult sikersorozata tovább folytatódik. Két boruk az NJK 2005 és a Pinot Noir 2007 elnyerte a Prestige Reserve Médaillon D or védjegyet, és a Páneurópa Nemzetközi Borverseny ezüst érmét. Ezzel négyre szaporodott a Prestige Reserve díjas boraik száma, hiszen a Chardonnay Battonage 2007, és az NJK 2006 pontosan egy évvel ezelőtt érdemelte ki ezt a rangos elismerést.

Újabb érmek, elismerések a KNW boroknak Az Európa 25 országában bejegyzett PRESTIGE RESERVE védjegyet a Prestige Reserve Club zsűrije évente ítéli oda azoknak a boroknak, amelyek a prémium kategóriában is kimagasló minőséget képviselnek, így alkalmasak arra, hogy a magyar borászat kiemelkedő értékeire itthon és külföldön is felhívják a figyelmet.

A Presztige Reserve védjegy a minőség presztízsét szimbolizálja.

 

A Páneurópa Nemzetközi Borverseny ezüst érme ugyancsak azt igazolja: a borászat jó úton jár, amikor arra épít, hogy a termővidék előnyeinek kihasználásával pompás borokat lehet készíteni. Egernek, amely a magyar Burgundia, olyan természeti értékei vannak a borkészítéshez, amelyeket a világnak is meg kell ismernie.

 

A IX. Páneurópa Nemzetközi Vörösborversenyt 2010. november 26.-án rendezte meg a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. Hegykőn, a Tornácos Panzióban.

A verseny alapgondolata 1991-ben fogalmazódott meg az ötletgazdákban, életre hívója a páneurópaiság, a közös múltra, a közös gyökerekre építkező jövő. A versenyt 1992-ben rendezték meg először, és azóta minden páros évben kerül meghirdetésre. Az idei évben Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról 156 minta - kékszőlőből készült rozé és vörösbor - érkezett 68 pincészettől, melyeket a legkiválóbb hazai szakemberekből álló zsűri a nemzetközi borversenyek szabályai szerint bírált el.

A szakmai bizottságok döntését a nagyközönség a XI. Magyarországi Bormarketing Konferencia gálavacsoráján ismerhette meg 2010. december 2-án, ahol a legjobb eredményt elért borokat a résztvevők meg is kóstolhatták.

 

Közöttük a Kovács Nimród Winery két díjnyertes borát.

Az NJK 2005 Cabernet franc, Merlot és Kékfrankos házasítása, új francia és magyar barik hordókban érlelték több, mint két és fél évig. A zászlós bort a pincészet legszebb tételei alkotják, és nem véletlen, hogy Kovács Nimród, a cég alapítója és elnöke tiszteletére állították össze. Mély színű, illatában és zamataiban kék és fekete héjú bogyós gyümölcsök, cédrus, csokoládé díszlenek lekerekedett és bársonyos tanninokkal. Fejlődése a palackban még hosszú évekig töretlen.

A Pinot Noir 2007 szépen tükrözi az Egri borvidék egyedülálló terroir-ját, ízében és illatában a cseresznye, szilva, kókusz és cédrus mellett csöppnyi fűszeresség rejtőzik. A saját termésű szőlőhöz Eger legszebb ültetvényeiből válogattak, így biztosítva az izgalmas savakat, a piros gyümölcsök és fűszerek ízeit és a selymes tanninokat. A legszebb élményt sajtok, sertés, marha és baromfi húsok, valamint tészták fogyasztásával nyújtja.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu