Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Bormagazin › Ünnepi áldomás, pezsgőlovagok avatása, születésnapi torta

Ünnepi áldomás, pezsgőlovagok avatása, születésnapi torta

A korábbi években az első napon soha nem tapasztalt látogatói érdeklődéssel nyitotta meg a kapuit a 20. Budavári Borfesztivál. Az időjárás is kedvezett ahhoz, hogy kora estére jókedvű, vidám emberekkel teltek meg a budavári palota teraszai. A Csík Zenekar nyitókoncertjén gombostűnyi szabad hely nem maradt a fesztiválszínpad környékén.

Ünnepi áldomás, pezsgőlovagok avatása, születésnapi torta

A borászati és gasztronómiai standok között hömpölygő tömegben több ismert közéleti személyiség is feltűnt, akik magánemberként a barátaikkal, családtagjaikkal érezték láthatóan jól magukat.

A változatos, csábító programok az elkövetkezendő napokban is folytatódnak.
Pénteken a színpadon a jazz közkedvelt szereplői lépnek fel. A műsort 16.30-kor a Hot Jazz Band indítja, majd következik az Orosz Zoltán Quartett, 20.30 órakor a Benkó Dixileand Band és 22.30 órakor az eMeRTon díjas Borbély Műhely zárja a sort.

 

A szombati népzenei és néptánc gála a látványos szüreti felvonulással kezdődik, amelyhez kapcsolódóan, 13.00 órakor a Kapisztrán téren ünnepi áldomásra, egy pohár finom Tokaji bor közös elfogyasztására várnak a szervezők minden érdeklődőt és ünnepelni vágyót. Az ünnepi áldomás szövegét Szarka Tamás mondja el, a zenét hozzá Szarka Gyula és zenekara biztosítja. 15.00 órától a fesztiválszínpadon: a Bodrog, a Kertész, a Lippentő, a Tanac, a Zalai Táncegyüttes, a Kutyakölykök és az Etnofon Zenei Társulás.
17.00 órakor a fesztivál nagyszínpadán pezsgőlovaggá avatják többek között Kovács Katalin „kajakkirálynőt", Csányi Sándor színművészt és Czakó Ferenc homokanimációs művészt.

A zárónapon, vasárnap kerül sor a hatalmas születésnapi torta felszeletelésére és közös elfogyasztására és a Fesztivál Bora választás eredményeinek ünnepélyes kihirdetésére.
14.00 órakor a Bartók Béla Férfikar üdvözli a vendégeket, majd Pál István Szalonna és Bandája, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, Micheller Myrtill és zenekara vadonatúj műsorát élvezheti a közönség. A fesztiválzáráshoz a búcsúzenét Farkas Sándor bárzongorista biztosítja. A szerelmespároknak kötelező, a magányosoknak kifejezetten ajánlott.

A szervezők bíznak a sikerben és továbbra is várják azokat a fiatalokat, akik szeptember 7-11. között töltik be a 20. életévüket, akik ingyen léphetnek be a fesztiválra.

 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu