Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Csokoládé › Jamie Oliver és a csoki

Jamie Oliver és a csoki

Jamie Oliver ismert televíziós személyiség külföldön és hazánkban is. Főzőműsorait emberek tízezrei követik nyomon és előszeretettel felhasználják a pimasz séf nagyszerű receptjeit. Lássuk, milyen csokoládés receptekkel szolgál Jamie!
Nyomtatás
Jamie Oliver és a csoki Jamie-ről: ,,1975 májusában szó szerint az üzleti élet közepébe születtem. Apám a The Cricketers nevű éttermet vezette Clavering-ben, Essex-ben, ahol később felnőttem. Emlékszem, teljesen lenyűgözött a munka, ami a konyhában folyt. Menő hely volt, ahol mindenki szívesen együttdolgozott a többiekkel és ahol nevetve teltek a munkaórák. Amikor nyolc vagy kilenc éves lehettem, rám bízták a burgonyahámozás és a borsófosztás feladatát. Tizenegy évesen már egész jó voltam a zöldségek előkészítésében és úgy aprítottam, mint egy valódi démon. A legtöbb srác a suliban úgy gondolta, hogy a főzés lányos dolog. Nem igazán értettem, főleg mert a hétvégi fizetésemből mindig a legmenőbb edzőcipőket tudtam megvenni magamnak. Tizenhat évesen úgy éreztem, nincs rá különösebb okom, hogy az iskolában maradjak - mind emellett tudtam, hogy séf akarok lenni. Beiratkoztam hát a Westminster Catering Collage-be. Időközben néhányszor ellátogattam Franciaországba és ott annyit tanultam, amennyi csak tőlem telt. Visszatértem Londonba, hogy vezető pastry séfként dolgozzak Antonio Carluccio-nál a The Neal Street Restaurant-ban. Igazán szerencsés voltam, hogy már pályafutásom hajnalán egy ilyen elismert helyen alkalmaztak. Ezután Rose Gray-nek és Ruth Rogers-nek dolgoztam a River Café-ban, összesen három és fél évig. Milyen csodálatos tapasztalatokkal gazdagodtam ez idő alatt! Ez a két hölgy időt és energiát nem sajnálva megtanított rá, hogy miként lehet a legfrissebb, legfinomabb ételeket elkészíteni. Itt történt meg, hogy először tv kamera előtt szerepeltem. Dokumentumfilmet készítettek az étteremről és a rendezők úgy gondolták, az a pimasz kölyök fogja bemutatni a helyet, amelyik nem fél visszaszólni a személyzetnek. A műsor bemutatását követő napon öt televíziós csatorna keresett fel egy jövőbeli közös produkció reményében. Nem akartam elhinni és azt hittem, csak a társaim ugratnak. A tárgyalások eredménye a The Naked Chef /A pucér szakács/ című műsor lett, ami után beindult a karrierem..." Forrásanyagok: www.jamieoliver.com
Kígyós Adrienn

Együttműködő partnerünk a chocoMe

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu