Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).
Egy 25cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egy nagyobb tálban -forró víz felett- olvaszd fel a vajat és a csokit, majd keverd simára. Add hozzá a meggyet és a diót (ha használsz). Egy másik tálban keverd össze a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a cukrot, majd add a csokoládés keverékhez. Dolgozd össze alaposan. Verd fel a tojásokat és azt is add hozzá.
Öntsd a tepsibe a sütemény tésztáját és tedd a sütőbe, kb. 25percre. Külsejük ropogós, a belsejük puha marad. Hagyd kihűlni a tepsiben, majd óvatosan helyezd át egy vágódeszkára. Fantasztikus desszert egy kanálnyi citromos creme fraiche-sal.
Forrás:
www.jamieoliver.com
Kígyós Adrienn
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.