Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › A joghurt is segíthet...

A joghurt is segíthet...

Sokunk számára okoz problémát, hogy rohanó életvitelünk mellett nem jut elegendő időnk és energiánk arra, hogy kellő figyelmet fordítsunk étkezésünkre. A felmérések szerint minden harmadik felnőtt nő észlel magán valamilyen emésztőrendszeri rendellenességet… Ezek megoldásában segíthet a joghurt!
Megosztás Nyomtatás
A joghurt is segíthet... Egy táplálkozási szokásokat és emésztőrendszeri panaszokat vizsgáló felmérés szerint minden harmadik felnőtt nő észlel magán valamilyen emésztőrendszeri rendellenességet. Sokunk számára okoz problémát, hogy rohanó életvitelünk mellett nem jut elegendő időnk és energiánk arra, hogy kellő figyelmet fordítsunk étkezésünkre. Akkor eszünk, amikor nincs sürgősebb teendőnk, és azt esszük, amit a legegyszerűbben, leggyorsabban, "leg-morzsamentesebben" el tudunk fogyasztani. A napi 2 liter ajánlott folyadék helyett gyakran egy-egy pohár cukros üdítő vagy kávé szerepel étrendünkben. A helytelen táplálkozásnak azonban idővel komoly következményei lehetnek, melyet alátámaszt egy nemrégiben készült, a táplálkozási szokásokat és emésztőrendszeri panaszokat vizsgáló felmérés is. A 630 megkérdezett, 18-70 éves korú nő válasza alapján kiderült, hogy minden harmadik észlel magán valamilyen emésztőrendszeri rendellenességet. Puffadás, teltségérzet, székrekedés és hasmenés A megkérdezetteknél leggyakrabban előforduló panaszok: puffadás, teltségérzet, székrekedés, hasmenés. A tünetek lehetnek enyhébbek vagy súlyosabbak; vannak, akik csak időszakosan érzik a kellemetlenségeket, mások tartósan szenvednek tőlük. Egyesek orvoshoz fordulnak és gyógyszeres kezelés segítségével igyekeznek jobbulást nyerni, míg megint mások rádöbbennek, hogy a dolgokat ott kell kijavítani, ahol elrontjuk őket és eldöntik: jobban oda fognak figyelni táplálkozásukra, arra, hogy milyen anyagokat juttatnak szervezetükbe. A segítségünkre siető „jótékony” élelmiszerek Az elfogyasztott élelmiszerek tudatos kiválasztásával valóban sokat tehetünk egészségünk és jó közérzetünk megőrzése érdekében. Bizonyos ételek, finom ízük mellett, jótékony hatással is rendelkeznek, és segíthetnek emésztőrendszeri problémáinkon. - friss gyümölcsök és zöldségek Azoknak, akiknél a hosszabb-rövidebb ideig tartó emésztőrendszeri problémák jelentkeztek, a kutatók teát, friss gyümölcsöt, fűszereket iktatnak be az étrendjükbe. A felmérés tanulságai szerint, a székrekedés és a puffadás ellen a gyümölcsök közül leggyakrabban az őszibarack, az aszalt szilva, az alma és a mazsola, míg a zöldségek közül a paradicsom, a sárgarépa, a spenót, a krumpli és az uborka segít. - probiotikus joghurtok Ilyenkor rendkívül népszerűek az élőkultúrás, főleg a probiotikus joghurtok is, melyek a fogyasztói tapasztalatok szerint jótékonyan hatnak a szervezetre, ezeket a székrekedéssel, illetve puffadással küzdő nők mintegy fele hívja segítségül. A probiotikus joghurtokban található barátságos baktériumok (mint pl. A Bifidus, L.casei, stb.) élettani hatása igen kedvező. A joghurtok tartalmazzák a szervezetünk számára elengedhetetlenül szükséges fehérjéket, vitaminokat és emellett az egyik legértékesebb kalciumforrásként tartjuk őket számon. Cereáliákkal, gyümölcsökkel gazdagított változataik is pompás ízélményt nyújtanak, és ily módon fogyasztva az egészséges gyomor- és bélműködéshez szükséges rostanyagok egy részéhez is hozzájuthatunk. Az egész azonban a két legfontosabb dolog - az odafigyelés és a tudatosság - nélkül semmit sem ér! Forrás: Galenus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!



Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu