Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Az egészséges, divatos és csábító eper

Az egészséges, divatos és csábító eper

Az eper egészségmegőrző szerepe bizonyított; azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erősebb az immunrendszerük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik. C-vitamin és mangán forrásként pedig mindenki számára előnyös a fogyasztása.

Megosztás Nyomtatás
Az egészséges, divatos és csábító eper

Egy kis epertörténelem
Szinte a világon mindenhol ismerik és szeretik ezt a vidám, illatos gyümölcsöt. Már az ókori rómaiaknak is nagy kedvencük volt, később Európában is elterjedt, bár sokáig luxuscikknek számított, és csak a kiváltságosak kényeztethették érzékeiket a zamatos gyümölccsel.

Manapság már szerencsésebb helyzetben vannak azok, akik szeretik az epret, hiszen áprilistól júliusig mindenki számára elérhető.

Az eper és az egészségünk
Ma már azt is tudjuk, hogy az eper nem csak szép és finom, de emellett számos jótékony élettani hatással is bír. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően védi a sejtek szerkezetét, megelőzi azok oxidációját. A szervezet számára védelmet nyújt a káros hatásokkal szemben, fenol tartalma révén különösen a szívünk, érrendszerünk működését segíti.

Az eper egészségmegőrző szerepe bizonyított; azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak epret, erősebb az immunrendszerük, ellenállóbb a szervezetük. Magas rost-, és víztartalma miatt csökkenti az étvágyat, így a diétás étrendbe is jól illeszkedik. C-vitamin és mangán forrásként pedig mindenki számára előnyös a fogyasztása.

A szépségipar is felfedezte az eper jótékony hatásait, mivel hatóanyagai erősítik a bőr kötőszöveteit, és kisimítják a ráncokat, számos kozmetikum alkotóeleme is az eper. 

Az eper és a design
A divattervezőket sem hagyja hidegen az eper. Erre bizonyíték, hogy szinte minden nagy márkának megtalálható a kollekciójában az eper motívum. Ékszeren, pénztárcaként, blúzon, kardigánon, zoknin, de kenyérpirítón, és egyéb használati eszközökön is látható ez a mindenki számára kedves gyümölcs. Méltán, hiszen az eperre nem lehet másképp gondolni, mint vidáman. Viseljük bátran, az eper széppé tesz!

Az eper és a csábítás
Az eperről sokan a csábításra is asszociálnak. Az eper kacéran mosolyág ránk, csokoládéba márthatjuk, pezsgőben fürdethetjük. Élénk, piros színe szinte vibrál, szív alakja pedig kétségtelenül arra predesztinálja, hogy a csábítás szolgálatába álljon. Ha kiszemeltünket egy doboz eperrel lepjük meg, biztosan nem marad majd el a hatás!

Fogyasztása
Rengeteg formában fogyaszthatjuk, magában, gyümölcssalátaként,mousse-ként, turmixban, süteményeken, lekvárként pedig az év minden szakában élvezhetjük zamatos ízét.

Szépségtipp
Arcpakolásként üdévé teszi bőrünket, kisimítja az apró ráncokat.

Epres-program
Egy hétvégi eper szedd magad kiváló családi, baráti program lehet és nem mellékes a zsákmány sem, amellyel hazatérünk!


Forrás: Well PR

A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!




Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu