Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Egy kis torna autósoknak

Egy kis torna autósoknak

Mindenki ismeri ezt az érzést: hosszú időn át szűk ülésen szorongani az autóban...
A gépkocsiban való ülés következtében fellépő feszült állapot és hátfájás miatt okvetlenül szükséges nyújtózkodni. Ha ez nem is helyettesíti a rendszeres sportolást, mindenképpen élénkíti az izmokat és javítja a test vérkeringését. Az alábbiakban tippeket adunk ahhoz, hogya könnyíthet kellemetlenségein egy-egy hosszab autótút alkalmával.

Megosztás Nyomtatás
Egy kis torna autósoknak

Könnyítsen az isiász jellegű fájdalmon!

Nem kell ahhoz orvosnak lennie, hogy ismerje ezt az alattomos fájdalmat, amelyik végigfut az emberen, a farizomtól egészen a sarkáig. Egy hosszúnak ígérkező út előtt és közvetlenül utána végezze el a következő gyakorlatot: támaszkodjon a kocsi oldalának. Ügyeljen arra, hogy háta egyenes legyen, és ebben a helyzetben egyik bokáját helyezze rá a másik meghajlított térdére. Ekkor húzza ki magát és maradjon egy percig ebben a helyzetben. Utána ismételje meg a gyakorlatot a másik lábával is.

Enyhítsen háta merevségén!

Először helyezze egyik lábát a kocsi aljának a peremére, az ellentétes kezét pedig - vízszintes helyzetben - a behajlított térdére. Ezután fordítsa felsőtestét behajlított combja felé, és másik karját egyenesen lefelé nyújtott helyzetben húzza a válla mögé. Eközben erősebben kell éreznie a feszülést a háta alsó részén, mint a vállában.

 

Kerülje a nyakmerevedést!

A nyakmerevedés gyakran annak a következménye, hogy a kormánykerék túl messze van az üléstől, és emiatt rossz testtartásba kényszerül a vezető. Ne ilyen „sportos”, hanem ergonómiailag helyes testtartást vegyen föl! Karjai ne legyenek nyújtva vezetés közben, tartsa őket könnyedén behajlítva, miközben a volánt fogja. Ügyeljen arra, hogy időnként pihentetnie kell a nyakát! Lógassa a karját a törzs mellett, tenyerét fordítsa kifelé és karját nyújtsa lefelé, feje búbjával pedig próbálja megérinteni a kocsi tetejét.

Küzdje le a derékfájást!

Sohase vezessen úgy, hogy lába hegyével nyomja a pedált, mert túlzottan meg kell feszítenie hozzá a combot, egészen a hát  végéig. Ha félti cipője sarkát, akkor tartson váltócipőt a kocsiban. Teste alsó részének a vérkeringését a következő tornagyakorlattal javíthatja meg: háta alsó részét a lehető legnagyobb mértékben támassza az üléshez, sarkát nyomja előre, majd mellkasát tolja a kormányhoz, miközben a hátát egyenesen tartja.

Forrás: Galenus

A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!
Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu