Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Miért jó a lépcsőzés?

Miért jó a lépcsőzés?

Minek drága fitneszklubokba járni? Rengeteg pénzt kiadni olyasmiért, amit ingyen, mintegy "mellesleg" is elvégezhetünk? New Yorkban és számos más nagyvárosban évtizedek óta reggelente több ezren mennek edzőcipőben és sportruhában dolgozni. A hivatal bejárata előtt kis belemelegítés, törzshajlítás, majd felkocognak a tizedik, a huszadik, vagy éppen a harmincadik emeletre. Ott rövid tus, és most már jöhet a nyakkendő, az öltöny. Átvedlenek irodistává.
Megosztás Nyomtatás
A tudósok szerint is a sportolás legegyszerűbb módja a lépcsőzés. Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak, erősíti az izomzatot, fokozza az agy vérellátását. Még a stresszt is csökkenti: mire a feldúlt hivatalnok fel- vagy lekocog a sok lépcsőn, szép lassan megnyugszik. A lépcsőzés csökkenti az infarktus kockázatát Ráadásul a lépcsőn járás igen intenzív testmozgás. Német tudósok egzakt mérései alapján, tíz perc lépcsőzés során a szervezet 200 kilókalória energiát használ el - sima kocogáskor ugyanezen időszak alatt csupán 125 kilókalóriát. A sportorvosok szerint, amennyiben hetente 2000 kilókalóriányi energiát sikerül lépcsőzéssel "leadni", úgy az infarktus kockázata a felére csökkenthető! A sportolók szerte a világon ma is sokat lépcsőznek. Ki a stadionokat mássza meg, ki meg a sóbánya lépcsőit, mint a télen a Szovátán edzőtáborozó ferencvárosi focisták. ,,Lépcsőzni" a szobában is lehet Persze a tehetősebbeknek - azért ne legyünk igazságtalanok: azoknak is, akiknek egyszerűen nem akad az útjukba lépcső - a sportipar már rég kitalálta a lépcsőn járást imitáló erőgépeket. Ezek, hasonlatosan a szintén nem olcsó gépi futószőnyegekhez, állíthatók. Mind a gyorsaságuk, mind az erősségük magasabb vagy alacsonyabb fokozatra emelhető. A gyengébbek így lankás dombokat, a fanatikusok magas hegyeket mászhatnak meg - a csukott szobában, gyakorlatilag el sem mozdulva egy helyről. Lift és mozgólépcső helyett: lépcső Természetesen az ízületi problémákkal küszködők vagy más krónikus betegségben szenvedők, mielőtt a sportnak ezt a modern formáját választanák, beszéljék meg orvosukkal, megengedett-e az ő számukra is a sportolásnak ez a több szempontból is igen hasznos fajtája. Ám a többiek nyugodtan kerüljék el a liftet, még a bevásárlóközpontok mozgólépcsőit is. Lépcsőzzenek - sportoljanak. dr. Nagy János A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu