Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Miért jó a lépcsőzés?

Miért jó a lépcsőzés?

Minek drága fitneszklubokba járni? Rengeteg pénzt kiadni olyasmiért, amit ingyen, mintegy "mellesleg" is elvégezhetünk? New Yorkban és számos más nagyvárosban évtizedek óta reggelente több ezren mennek edzőcipőben és sportruhában dolgozni. A hivatal bejárata előtt kis belemelegítés, törzshajlítás, majd felkocognak a tizedik, a huszadik, vagy éppen a harmincadik emeletre. Ott rövid tus, és most már jöhet a nyakkendő, az öltöny. Átvedlenek irodistává.
Megosztás Nyomtatás
A tudósok szerint is a sportolás legegyszerűbb módja a lépcsőzés. Jót tesz a szívnek, a vérnyomásnak, erősíti az izomzatot, fokozza az agy vérellátását. Még a stresszt is csökkenti: mire a feldúlt hivatalnok fel- vagy lekocog a sok lépcsőn, szép lassan megnyugszik. A lépcsőzés csökkenti az infarktus kockázatát Ráadásul a lépcsőn járás igen intenzív testmozgás. Német tudósok egzakt mérései alapján, tíz perc lépcsőzés során a szervezet 200 kilókalória energiát használ el - sima kocogáskor ugyanezen időszak alatt csupán 125 kilókalóriát. A sportorvosok szerint, amennyiben hetente 2000 kilókalóriányi energiát sikerül lépcsőzéssel "leadni", úgy az infarktus kockázata a felére csökkenthető! A sportolók szerte a világon ma is sokat lépcsőznek. Ki a stadionokat mássza meg, ki meg a sóbánya lépcsőit, mint a télen a Szovátán edzőtáborozó ferencvárosi focisták. ,,Lépcsőzni" a szobában is lehet Persze a tehetősebbeknek - azért ne legyünk igazságtalanok: azoknak is, akiknek egyszerűen nem akad az útjukba lépcső - a sportipar már rég kitalálta a lépcsőn járást imitáló erőgépeket. Ezek, hasonlatosan a szintén nem olcsó gépi futószőnyegekhez, állíthatók. Mind a gyorsaságuk, mind az erősségük magasabb vagy alacsonyabb fokozatra emelhető. A gyengébbek így lankás dombokat, a fanatikusok magas hegyeket mászhatnak meg - a csukott szobában, gyakorlatilag el sem mozdulva egy helyről. Lift és mozgólépcső helyett: lépcső Természetesen az ízületi problémákkal küszködők vagy más krónikus betegségben szenvedők, mielőtt a sportnak ezt a modern formáját választanák, beszéljék meg orvosukkal, megengedett-e az ő számukra is a sportolásnak ez a több szempontból is igen hasznos fajtája. Ám a többiek nyugodtan kerüljék el a liftet, még a bevásárlóközpontok mozgólépcsőit is. Lépcsőzzenek - sportoljanak. dr. Nagy János A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu