Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Miért pont saláta?

Miért pont saláta?

A táplálkozástudományi szakértők szerint teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben.
Megosztás Nyomtatás
Miért pont saláta? A görög vendéglőkben - mielőtt a húsból és zöldségköretből álló főétel az asztalra kerülne - először általában egy adag friss uborkát, paradicsomot és vöröshagymát szolgálnak fel. Az olaszok étkezési szokásai is hasonlóak: a tésztából álló (spagetti, makaróni) előétel és a húsos főétel között fogyasztanak valamilyen nyers salátát. A mediterrán konyha alapja A mediterrán konyhára nem jellemző a saláták és a főétel együttes fogyasztása. Lehetséges volna, hogy a déli országokban az emberek ösztönösen is egészségesebb sorrendben eszik a különböző fogásokat, mert a saláta már az étkezés elején élénkíti, javítja az emésztést? Miért olyan egészséges a saláta? A táplálkozástudományi szakértők másképp vélekednek. Szerintük teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy a friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben. Továbbá az, hogy jól megrágjuk, mivel a benne lévő értékes tápanyagok így szívódnak fel a legjobban, mire az emésztőrendszerbe kerülnek. A friss nyersanyagokból készült saláta - akár előétel, akár köret - fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, ballasztanyagokat és másodlagos növényi anyagokat tartalmaz, és egészségesebbé teszi az étkezést, míg rostanyagai segítik az emésztést. Akkor mivel magyarázható a déli népek eltérő étkezési szokása? Egy lehetséges válasz a sok közül: ha nagyon meleg van, a forró leves helyett talán kellemesebb a hideg, ropogós fogással kezdeni az étkezést. Saláta: a diétázók étele Egy kiadós adag saláta előételként viszont előnyére válhat annak, aki vigyáz a vonalaira. Ha ugyanis szinte jóllakik a kalóriaszegény zöldséggel, kevesebbet pakol a tányérjára a többnyire kalóriadús főételből. Forrás: Galenus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu