Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Miért pont saláta?

Miért pont saláta?

A táplálkozástudományi szakértők szerint teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben.
Megosztás Nyomtatás
Miért pont saláta? A görög vendéglőkben - mielőtt a húsból és zöldségköretből álló főétel az asztalra kerülne - először általában egy adag friss uborkát, paradicsomot és vöröshagymát szolgálnak fel. Az olaszok étkezési szokásai is hasonlóak: a tésztából álló (spagetti, makaróni) előétel és a húsos főétel között fogyasztanak valamilyen nyers salátát. A mediterrán konyha alapja A mediterrán konyhára nem jellemző a saláták és a főétel együttes fogyasztása. Lehetséges volna, hogy a déli országokban az emberek ösztönösen is egészségesebb sorrendben eszik a különböző fogásokat, mert a saláta már az étkezés elején élénkíti, javítja az emésztést? Miért olyan egészséges a saláta? A táplálkozástudományi szakértők másképp vélekednek. Szerintük teljesen mindegy, hogy a főétel előtt esszük a salátát vagy mellé. A legfontosabb az, hogy a friss, nyers zöldségféle mindenképpen szerepeljen az étrendünkben. Továbbá az, hogy jól megrágjuk, mivel a benne lévő értékes tápanyagok így szívódnak fel a legjobban, mire az emésztőrendszerbe kerülnek. A friss nyersanyagokból készült saláta - akár előétel, akár köret - fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, ballasztanyagokat és másodlagos növényi anyagokat tartalmaz, és egészségesebbé teszi az étkezést, míg rostanyagai segítik az emésztést. Akkor mivel magyarázható a déli népek eltérő étkezési szokása? Egy lehetséges válasz a sok közül: ha nagyon meleg van, a forró leves helyett talán kellemesebb a hideg, ropogós fogással kezdeni az étkezést. Saláta: a diétázók étele Egy kiadós adag saláta előételként viszont előnyére válhat annak, aki vigyáz a vonalaira. Ha ugyanis szinte jóllakik a kalóriaszegény zöldséggel, kevesebbet pakol a tányérjára a többnyire kalóriadús főételből. Forrás: Galenus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!



Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu