Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Ön milyen diétatípus?

Ön milyen diétatípus?

Ön törékeny alkat vagy mozgékony inkább? Esetleg Ön a tipikus nyugodt alkatú? Bármelyik típusba is tartozik, a különböző alkalmazott méregtelenítő- vagy fogyókúráknál érdemes azt választani, ami leginkább megfelel alkatunknak.
Megosztás Nyomtatás
Ön milyen diétatípus? A törékeny, érzékeny alkat Törékeny, kecses testalkatú, testsúlya normális vagy annál valamivel kevesebb. Bőre világos, halvány, száraz. Székrekedésre hajlamos, gyakran puffadt, és fáj a gyomra. Ingadozó hangulatának megfelelően néha étvágytalan, máskor viszont mindent behabzsolna, pedig figyelnie kellene a lassú, nyugalmas étkezésre és az alapos rágásra! Az ajánlott kúra Napi fél-egy liter szobahőmérsékletű tejsavót kell 4-6 részre elosztva elfogyasztania. Ezen kívül 2-3 liter egyéb folyadékot is meg kell innia mindennap. Reggel, délben és este egy kisadag barna rizst is elfogyaszthat. Ha ízlik, és nem esik nehezére, ismételje meg a fentieket hetente, esetleg alkalmazhatja 2-3 napig is - 10 héten keresztül. Bőrét okvetlen kényeztesse: esténként vegyen kellemes mandula- és illóolajos fürdőt, napozás előtt alaposan kenje be bőrét magas védőfaktorú napozókrémmel, és a szoláriumozás vagy napfürdőzés után se feledkezzen meg a bőrtápláló krémek használatáról! A mozgékony alkat Sportos testalkatú, arcvonásai markánsak. Bőre erősen fényérzékeny, világos, egyaránt jól tűri a hideget és a meleget. Rendkívül jó az étvágya, igencsak nehezére esik akár egyetlen étkezés kihagyása is. Emésztése rendszerint nagyon jó, sok és nehezen emészthető ételt is könnyen feldolgoz. Hatalmas vitalitása és kimeríthetetlennek tűnő ereje időnként egészségét veszélyeztető túlzásokba vihetik. Hajlamos a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, de máj- és veseműködésére sem ártana ügyelnie. Az ajánlott kúra Ételeit elsősorban zöldségekből, gyümölcsökből, gabonafélékből és burgonyából állítsa össze. Reggelire egyen müzlit, ebédre zöldséglevest és zöldséges egytálételt vagy főzeléket ajánlunk, vacsorára pedig csak egy könnyű (nem majonézes!) salátát és kevés barna kenyeret. Fogyasszon el mindennap legalább 1/2-1 liter frissen préselt vagy készen kapható hígított gyümölcs- vagy zöldséglevet. Sportoljon most is a megszokott ütem szerint. Hetente kétszer elmehet szaunázni is: a fokozott verejtékezéssel nagyon sok felesleges anyagtól szabadíthatja meg szervezetét. A nyugodt típus Többnyire nyugodt, kiegyensúlyozott, jó a humorérzéke, szereti a békét, hajlamos a lustaságra, nem szeret mozogni. A hideget jobban kedveli, mint a meleget, hőséget. Az ajánlott kúra Végezzen 10 napos léböjtöt (ellenőrzés nélkül csak akkor, ha nem beteg, nincsenek panaszai!). A kúra előtti napokban már csökkentse az elfogyasztott étel kalóriáját és adagját is. Mindennap készítsen magának 1-2 liter hígított zöldség- vagy gyümölcskoktélt. A nap folyamán több részletben kortyolgassa el. Ebédre főzzön 1-2 liter natúr zöldséglevest, passzírozza át a párolt zöldségeket, készítsen belőle híg krémlevest, majd ízesítse természetes fűszerekkel. Igyon gyógyteákat, ásványvizet vagy készítsen magának zab/rizsnyákot. Mindennap legalább 1/2-1 órát tornázzon. A kúra 6. napjától hetente kétszer elmehet szaunába is. Dr. Balaicza Erika A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!



Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu