Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Szexmentes idők

Szexmentes idők

Az emberi társadalom oly sok szimbolikus jelentést tulajdonít a szexuális aktusnak, hogy annak hiánya életünk egyetlen fő problémájának tűnik... Gyakran jelentkezik a párok között hasonló probléma a szexualitás terén a gyermek megszületése körüli időszakban:
Megosztás Nyomtatás
Szexmentes idők "Már majdnem kilenc hónapja nem volt szexuális kapcsolatom a feleségemmel, aki hat hónappal ezelőtt adott életet kisfiunknak. Kezdetben elfogadtam, hogy feleségem - fáradtságára hivatkozva - nem volt a megfelelő hangulatban, de mára már íratlan szabállyá vált, hogy meg se próbáljak közeledni felé. Amikor pedig - mindössze egy alkalommal - szóba hoztam a témát, feleségem értésemre adta, hogy érzéketlen fatuskónak tart, így azóta meg sem kíséreltem újra felvetni a kérdést. Ez a helyzet már régóta rendkívül frusztráló hatást gyakorol rám." - így nyilatkozott nemrég egy férfi ismerős... Mi lehet a hűvösség hátterében? Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Először talán azt érdemes végiggondolni, hogy mit is jelent önmaga számára a szex, s csak ezután kellene beszélni szintén érintett féllel, a feleséggel. A legtöbb ember tudatában a szexualitás úgy jelenik meg, mint egyfajta közelség, összetartozás, melegség, együttlét, érzékiség; csökkenti a feszültséget, segíti az újdonsült papát-mamát abban, hogy ismét házaspárnak érezhessék magukat. Az említett értékek a csecsemő és az anya kapcsolatának is elengedhetetlen kellékei, de szexuális felhang nélkül. Mindezek lényeges szerepet játszanak a szülők egymás közti viszonyában is. Ugyanakkor a baba miatti óriási lekötöttség megnehezíti, hogy a szülők egymásra is oda tudjanak figyelni. Mi tehet a sóvárgó férfi? - Próbálja meg kissé hosszabb ideig dédelgetni a feleségét. Beszélgessen vele, hallgassa végig, babusgassa, de szexuális szándék nélkül: nyújtsa neki azt a szeretetet, amit felesége ad a babának. - Egy másik módszer, ha ez a feleségének is kedvére való, a masszázs. De ne várjon érte jutalmul szexuális ellenszolgáltatást. A szexmentes masszázs hatására az emberek jobban elfogadják saját testüket. Ha a felesége úgy érzi, hogy ön képes megadni a számára szükséges testi-lelki közelséget szexuális elvárás nélkül, akkor lehet, hogy később ő maga fog kezdeményezni. - Ha egy-két hónapon belül sem sikerül közelebb kerülniük egymáshoz, s ha még a probléma megbeszéléséig sem jutottak el, ne erőltesse a szexet, hanem kérjen háziorvosától, esetleg pszichológusától tanácsot. Tény, hogy a baba megjelenése alapvető változást hozhat a házaspár kapcsolatába, de ha mindkét fél elegendő figyelmet szentel a másiknak, akkor kapcsolatuk még szorosabbá válhat, azaz még közelebb kerülhetnek egymáshoz, mint valaha is voltak. Forrás: Galenus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu