Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Szolárium, fenntartásokkal

Szolárium, fenntartásokkal

Télen-tavasszal közismerten konjunktúrája van a mesterséges barnításnak, a szoláriumozásnak. Arról nincsenek megbízható adatok, hogy Magyarországon hányan hódolnak e szenvedélynek, még kevésbé arról, hogy a hazánkban szolgáltató helyeken üzemeltetett szoláriumoknak mekkora hányada felel meg a műszaki és egészségvédelmi követelményeknek.
Megosztás Nyomtatás
Szolárium, fenntartásokkal A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ma már szinte valamennyi "magára valamit is adó" fitneszszalonban, a szállodák fitnesztermeiben, számos uszodában alapszolgáltatásnak számít a szolárium. Minőségi követelmények Ami ezek minőségét illeti, csak közvetett módon ítélhetjük meg, mit is várhatunk: minél korszerűbbnek, kulturáltabbnak tűnik egy ilyen szolgáltatóhely, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ott használt berendezés meg is felel az elvárható követelményeknek, vagyis, hogy a pénzünkért minőséget kapunk, s nem kockáztatjuk a bőrünket. Nem vagyunk tisztában az ártalmakkal Nem árt tudni, hogy még a fogyasztói érdekvédelemben, ezen belül a szakszerű tájékoztatásban kifejezetten jó eredményeket felmutató Németországban is ijesztően kevesen vannak tisztában a szoláriumozás veszélyeivel. Egy, a szász-anhalti fogyasztóvédelmi központ által készíttetett felmérés szerint a Németországban rendszeresen szoláriumozó 12 millió polgárnak csak igen kis hányada számol a mesterséges barnítás veszélyeivel. Pedig német vizsgálatok kimutatták, hogy aki évente több mint 50 alkalommal teszi ki magát a bőr típusának megfelelő szolárium sugarainak, már az is a fokozott bőrrák-veszélyeztetettek kategóriájába szerez magának belépőt. A régi készülékekbe beépített új lámpák és a nem megfelelő szűrők használata szintén veszélyforrást jelenthetnek, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizonyos gyógyszerek felerősíthetik a sugarak hatását és érzékenyebbé tehetik a bőrt. Különösen veszélyeztetett az UV-sugárzástól a szem, ezért a szoláriumstúdiókban a megfelelő védelmet nyújtó szemüveget kérés nélkül is a vendég rendelkezésére kell bocsátani. Egy jó szoláriumszalont a többi között arról lehet felismerni, hogy részletes felvilágosítással látja el a vendéget, kizárólag hatóságilag ellenőrzött és ezt tanúsító jellel ellátott berendezést használ, betartja és betartatja az előírásokat, tiszta és ápolt személyzettel dolgozik. Markovics Vera kozmetikus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu