Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Szolárium, fenntartásokkal

Szolárium, fenntartásokkal

Télen-tavasszal közismerten konjunktúrája van a mesterséges barnításnak, a szoláriumozásnak. Arról nincsenek megbízható adatok, hogy Magyarországon hányan hódolnak e szenvedélynek, még kevésbé arról, hogy a hazánkban szolgáltató helyeken üzemeltetett szoláriumoknak mekkora hányada felel meg a műszaki és egészségvédelmi követelményeknek.
Megosztás Nyomtatás
Szolárium, fenntartásokkal A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ma már szinte valamennyi "magára valamit is adó" fitneszszalonban, a szállodák fitnesztermeiben, számos uszodában alapszolgáltatásnak számít a szolárium. Minőségi követelmények Ami ezek minőségét illeti, csak közvetett módon ítélhetjük meg, mit is várhatunk: minél korszerűbbnek, kulturáltabbnak tűnik egy ilyen szolgáltatóhely, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy az ott használt berendezés meg is felel az elvárható követelményeknek, vagyis, hogy a pénzünkért minőséget kapunk, s nem kockáztatjuk a bőrünket. Nem vagyunk tisztában az ártalmakkal Nem árt tudni, hogy még a fogyasztói érdekvédelemben, ezen belül a szakszerű tájékoztatásban kifejezetten jó eredményeket felmutató Németországban is ijesztően kevesen vannak tisztában a szoláriumozás veszélyeivel. Egy, a szász-anhalti fogyasztóvédelmi központ által készíttetett felmérés szerint a Németországban rendszeresen szoláriumozó 12 millió polgárnak csak igen kis hányada számol a mesterséges barnítás veszélyeivel. Pedig német vizsgálatok kimutatták, hogy aki évente több mint 50 alkalommal teszi ki magát a bőr típusának megfelelő szolárium sugarainak, már az is a fokozott bőrrák-veszélyeztetettek kategóriájába szerez magának belépőt. A régi készülékekbe beépített új lámpák és a nem megfelelő szűrők használata szintén veszélyforrást jelenthetnek, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy bizonyos gyógyszerek felerősíthetik a sugarak hatását és érzékenyebbé tehetik a bőrt. Különösen veszélyeztetett az UV-sugárzástól a szem, ezért a szoláriumstúdiókban a megfelelő védelmet nyújtó szemüveget kérés nélkül is a vendég rendelkezésére kell bocsátani. Egy jó szoláriumszalont a többi között arról lehet felismerni, hogy részletes felvilágosítással látja el a vendéget, kizárólag hatóságilag ellenőrzött és ezt tanúsító jellel ellátott berendezést használ, betartja és betartatja az előírásokat, tiszta és ápolt személyzettel dolgozik. Markovics Vera kozmetikus A Patika Magazin 12 000 cikkével kíván önnek továbbra is kellemes és hasznos szórakozást a www.patikamagazin.hu portálján!Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu