Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Életmód tanácsok › Tíz tipp a frontérzékenység ellen!

Tíz tipp a frontérzékenység ellen!

Frontérzékenységnek nevezzük az időjárási jelenségekkel szemben tanúsított túlérzékenységet.

A tünetek jelentkezhetnek szeles időjárás, hőhullámok, váltakozó páratartalom vagy légnyomás-ingadozás következtében, amelyek hatással lehetnek az általános közérzetünkre, a hangulatunkra és a teljesítőképességünkre is. A nők ezen a téren háromszor annyira érintettek, mint a férfiak.

Megosztás Nyomtatás
Tíz tipp a frontérzékenység ellen!

Mivel az időjáráson nem tudunk változtatni, nézzük, miként enyhíthetünk mi magunk a kellemetlen tüneteken.

1. Mozogjunk többet friss levegőn!
Próbálja meg beiktatni a mindennapjaiba a kerékpározást, a túrázást vagy a kocogást. Az úszás is jót tesz. Öltözködjön az adott sporttevékenységnek megfelelően úgy, hogy ne fázzon, de ne is legyen melege. Ez beindítja a vérkeringést és fokozza a teljesítőképességet – mindkettőre szüksége lesz, ha szeszélyes az időjárás.

2. Wellness a testnek
A változékony időjárásra érzékenyeknek jót tesz a heti egyszeri szaunázás, mivel felpezsdíti a vérkeringést. Ne feledkezzen meg a hideg zuhanyzásról sem közvetlenül a szauna után, amely fokozza az anyagcserét. A Kneipp-kúrák és a hideg-melegvizes váltózuhany erősíti az egész szervezetet, az immunrendszert és jótékony hatással van a vérkeringésre.

3. Kerüljük a légkondicionáló berendezések használatát és a huzatot!
Sok irodában egész nap működik a klímaberendezés, az autóban pedig a meleg nyári napokon mi is bekapcsoljuk. Aki minden nap a mesterséges hőmérsékletkiegyenlítés „előnyeit” választja, ne csodálkozzon, ha érzékenyebben reagál az időjárás változásaira. Ezért mától kapcsoljuk ki gyakrabban a légkondicionálót! Gondoskodjunk az egyenletes friss levegő biztosításáról, nyissuk bukóra az ablakot, már ezzel is sokat tehetünk azért, hogy hozzászokjunk a hőmérsékletkülönbségekhez és kevésbé intenzívebben reagáljunk az időjárás változásaira.

4. Pihenjünk eleget!
Kipihenten sokkal könnyebben vesszük az akadályokat, ami az időjárási frontokra is vonatkozik. A televíziózás egy hosszú nap után kellemes lehet, de hosszútávon mégsem pihentet, ezért inkább érdemes kipróbálni a jógát, a pilatest, és a meditációt. Ezáltal kordában tarthatjuk izmainkat, a légzésünket, a testtartásunkat és a hangulatunkat is.

5. A citromfű ereje
A citromfüvet Németországban 1988-ban az év gyógynövényének nyilvánították. Sokoldalúan alkalmazható számos panasz esetén. Éppen a frontérzékenység tüneteinek enyhítésében érhetünk el eredményeket, ha naponta három alkalommal fogyasztunk citromfűteát. Mindkettő kiváló ellenszer fejfájás, alvászavarok és idegesség esetén.

6. A rendszeres alvás segít
Ha egészségesek szeretnénk maradni, alapvető követelmény, hogy biztosítsuk a rendszeres alvást szervezetünk számára. Azok az emberek, akik hosszútávon hat óránál kevesebbet, és azok is, akik több mint kilenc órát alszanak, veszítenek az ellenálló képességükből. Általánosan elfogadott tény, hogy hét óra alvás az ideális.

7. Figyeljünk oda a megfelelő táplálkozásra!
A nem túlsúlyos emberek, akik tudatosan táplálkoznak, kevésbé szenvednek a frontérzékenységtől, mint túlsúlyos társaik. Ügyeljünk ara, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk és egészséges ételeket együnk. Automatikusan fittebbnek érezzük majd magunkat és a közérzetünk is javulni fog.

8. Mondjunk le az alkoholról és a cigarettáról!
Aggodalomra semmi ok, természetesen nem kell lemondanunk az esti egy pohár vörösborunkról, és pár szál cigaretta elszívásának az élvezetéről sem. Köztudott azonban, hogy a koncentrációs zavarok, a feledékenység, a fáradtság, a fejfájás, az idegesség és a hangulatváltozások az alkoholfogyasztás és a dohányzás számlájára írhatók. Hallgasson a testére – már mértékletességgel is enyhíthet a panaszokon, sőt, el is kerülheti azokat.

9. Segítség lehet az akupunktúra
Tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a kínai gyógyászattal enyhíthetünk a panaszainkon. A kínai orvoslás az egyik legelterjedtebb gyógymód az egész világon. Az ún. meridiánokon elhelyezkedő akupunktúrás pontokon, finom tűszúrásokkal csökkentik a beteg fájdalmát, sőt teljes gyógyulásra is van remény.

10. Orvosi szűrővizsgálat
Ha a fentiek közül egyik megelőzési tipp sem segít, és a panaszai súlyosbodnak, mindenképpen forduljon orvoshoz! Elhúzódó gyulladások, mint amilyen az orrmelléküreg-gyulladás, gyengítik az immunrendszert és hajlamosítják a frontérzékenységre.
Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu