Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Autentikus környezetben kóstolhatjuk a pálinkát Érpatakon

Autentikus környezetben kóstolhatjuk a pálinkát Érpatakon

Egyetlen magyar termékről mondhatjuk el, hogy az Európa-szint- hírnévre tett szert és többpárti egyetértést vívott ki magának a magyar parlamentben. Ez az érdem a pálinkáé. A kulturált pálinkafogyasztás iránti egyre magasabb igényt kihasználva kóstolóházat álmodtak, építettek és avattak a hétvégén a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosai.
Megosztás Nyomtatás
Autentikus környezetben kóstolhatjuk a pálinkát Érpatakon "Örülök annak, hogy Magyarországon teljes egység volt politikai pártok, szakemberek között, így van egy termékünk, ami csak a miénk. Hiszen büszkék lehetünk a tokaji borra, de nem gondolhatjuk azt, hogy a bor csak magyar termék. De a pálinka olyan, ami csak magyar, és csak mi állítjuk elő. Elég sokat tettünk jogi értelemben, erkölcsileg és szakmailag is, hogy ez így legyen" - mondta el Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szombaton a Zsindelyes kóstolóház avatása alkalmából. Nem ez volt első kóstolóház-avatás Érpatakon; 2006-ban adták át az elsőt, közvetlenül a pálinkafőzdéhez kapcsolva. A Zsindelyes pálinkák népszerűségén és a nagy látogatószámon felbuzdulva határozták el a tulajdonosok, hogy Érpatak egy új, eddig kihasználatlan területén, az önkormányzat egységes támogatásával egy nagyobb, építészeti szempontból is autentikus kóstolóházat építenek. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette, hogy hosszú volt az út idáig. "Először is divatot kellett csinálni ebből a termékből. Ez a küzdelem még akkor kezdődött el a Zsindelyes Pálinkafőzde részéről, amikor a pálinka lenézett árucikk volt, fogyasztásának pedig nem volt kultúrája. Azt gondolom, hogy mára, több mint 20 év után, eljutottunk odáig, hogy van presztízse a pálinkának, és mindenhol, a legjobb körökben is élvezettel fogyaszthatjuk, büszkén választhatjuk." Dr. Hanusz Árpád, a Megyei Idegenforgalmi Bizottság elnöke a kóstolóház turisztikai vonzerejét emelte ki beszédében. A Zsindelyes Pálinkafőzde muzeális értékű és modern berendezéseivel már önmagában is egy turisztikai látványosság, a kóstolóházzal összekötve pedig hozzájárul ahhoz is, hogy a megyében kulturált körülmények között tudják bemutatni és kóstoltatni a pálinkát, legalább olyan ragon, mint például a tokajiak vagy a villányiak a bort. Mindez hozzájárul az idegenforgalom fejlődéséhez, és az igényes pálinkafogyasztás népszerűsítéséhez. Papp József, a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa beszédében megköszönte azt a jelentős állami támogatást, amely nélkül a kóstolóház nem épülhetett volna meg. "Esélyt adtak ennek az elmaradott térségnek, hogy a pálinkából turisztikai vonzerőt képezhessünk. Remélem, hogy a Szatmár-Beregi térségbe, Nyíregyházára érkező vendégeknek már nem csak Tokaj, hanem az érpataki turisztikai övezet is - amely a közeljövőben panzióval is bővül - egy kihagyhatatlan látogatási célpont lesz."

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu