Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban!

Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban!

A koktélivás már a XVI. században népszer- volt, de a koktél terminológia csak az 1920-as években terjedt el. A legöregebb még ma is készített koktélkreációk az 1800-as évekből származnak.
Megosztás Nyomtatás
Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban! Igazán nagy lendületet a XX század első felében kapott a koktélok világa és egyre több, számunkra is ismerős elnevezés jelent meg az itallapokon, többek között a French 75, a Side car vagy a Presidente. Kuba, azaz inkább Havanna a szomszédos Usában "tomboló" alkoholtilalom lévén lett a koktélélet egyik központja és ebből az időből származó trópusi koktélok, mint a Cuba Libre, a Daiquiri vagy a Mojito a mai napig közkedveltek. A koktél azóta sem más, mint stílussal készített, elegáns kevert ital, aminek bárki tanúja lehet 2008. július 3-6. között az első Kávé és Koktélfesztiválon a Millenáris Parkban. A program fő célja, hogy színesedjen a fesztiválpaletta, emelkedjen a minőség, legyen kultúrája a kávé és koktél készítésének, felszolgálásának és fogyasztásának egyaránt. A 4 napos rendezvény mind a szakmai köröknek, mind a fogyasztóknak kínál új információt és szórakozást. A kávé és koktélkedvelők megkóstolhatják az igazi espresso-t, megtanulhatják otthon hogyan főzzenek finom kávét, milyen hangulathoz milyen koktél vagy éppen milyen személyiséghez milyen ital illik. Mixerversenyek és barista verseny keretében mérkőznek majd meg a kávé- és koktélkészítés művészei, a bárhangulatról pedig Nyári Károly és vendégei gondoskodnak. A rendezvényen több, mint 40 kiállító és számos érdekes program várja a látogatókat, sok újdonsággal, finomabbnál finomabb koktélokkal és rengeteg meglepetéssel.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu