Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban!

Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban!

A koktélivás már a XVI. században népszer- volt, de a koktél terminológia csak az 1920-as években terjedt el. A legöregebb még ma is készített koktélkreációk az 1800-as évekből származnak.
Megosztás Nyomtatás
Kávé és Koktélfesztivál a Millenáris parkban! Igazán nagy lendületet a XX század első felében kapott a koktélok világa és egyre több, számunkra is ismerős elnevezés jelent meg az itallapokon, többek között a French 75, a Side car vagy a Presidente. Kuba, azaz inkább Havanna a szomszédos Usában "tomboló" alkoholtilalom lévén lett a koktélélet egyik központja és ebből az időből származó trópusi koktélok, mint a Cuba Libre, a Daiquiri vagy a Mojito a mai napig közkedveltek. A koktél azóta sem más, mint stílussal készített, elegáns kevert ital, aminek bárki tanúja lehet 2008. július 3-6. között az első Kávé és Koktélfesztiválon a Millenáris Parkban. A program fő célja, hogy színesedjen a fesztiválpaletta, emelkedjen a minőség, legyen kultúrája a kávé és koktél készítésének, felszolgálásának és fogyasztásának egyaránt. A 4 napos rendezvény mind a szakmai köröknek, mind a fogyasztóknak kínál új információt és szórakozást. A kávé és koktélkedvelők megkóstolhatják az igazi espresso-t, megtanulhatják otthon hogyan főzzenek finom kávét, milyen hangulathoz milyen koktél vagy éppen milyen személyiséghez milyen ital illik. Mixerversenyek és barista verseny keretében mérkőznek majd meg a kávé- és koktélkészítés művészei, a bárhangulatról pedig Nyári Károly és vendégei gondoskodnak. A rendezvényen több, mint 40 kiállító és számos érdekes program várja a látogatókat, sok újdonsággal, finomabbnál finomabb koktélokkal és rengeteg meglepetéssel.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu