Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › 2009-ben Pándi meggytortával ünnepeljük augusztus 20-át, az Ország Születésnapját

2009-ben Pándi meggytortával ünnepeljük augusztus 20-át, az Ország Születésnapját

Idén Pándi meggytortájával köszönti születésnapján Magyarországot a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A pályázat keretében kiválasztott desszertkülönlegességet Budai Bernadett kormányszóvivő és ismert hazai sztárok kóstolták meg először. Budai Bernadett a torta bemutatóján elmondta, hogy a különleges desszertet a tavalyi évhez hasonlóan, a Kossuth téren felállított „Szent István király udvara” történelmi játszóházban a készítők és meghívott hírességek közrem-ködésével, augusztus 20-án kóstolhatja meg a nagyközönség, emellett a tortát aznap az ország több száz cukrászdájában is árusítani kezdik.
Megosztás Nyomtatás
2009-ben Pándi meggytortával ünnepeljük augusztus 20-át, az Ország Születésnapját Immár 3 éve hagyományosan augusztus 20-án az Ország Születésnapján mutatja be a nagyközönségnek a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programja keretében az Ország Tortáját. Az Ország Tortája választás célja, hogy az ország minden lakosa az alkalomhoz méltó különleges desszerttel ünnepelhessen, a családi ünnepek hangulatát idézve személyes élményként élhesse át az államalapítás évfordulóját. Idén is a leghíresebb cukrászok és cukrászdák versengtek azért, hogy elkészítsék hazánk születésnapi tortáját. Az idei évben 15 torta pályázott a címre, amelyet 2007-ben a Madártej torta, 2008-ban a Szatmári szilvatorta nyert el. A szakmai zsűri az előválogatás során 3 tortát választott ki, így a tavalyi győztes Zilah kávéház Pándi meggytortája, a balassagyarmati Orchidea cukrászda Borkirály, valamint a Budakeszi Gina cukrászda Mákos guba tortája versenyezhetett a címért. A torta akció sikerét jelzi, hogy az előző évek Ország Tortáiból több tízezer szelet fogy évente, mivel több száz cukrászdában egész évben lehet kapni az ünnepi desszertkülönlegességet. Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta a tavalyi győztes Szatmári szilvatortából augusztus 20-án csak a Kossuth téren néhány óra alatt 4500 szelet, míg országosan több mint 35 ezer szelet fogyott. A 2009-es Ország Tortája bemutató sajtótájékoztatón Egyházi Géza a „Szent István- Egy ország születése című történelmi gála főszereplője, valamint Keleti Andrea, Dombovári Vanda és Rippel Viktor elsőként kóstolhatták meg az idei Ország Tortáját, mely torta a különleges ízesítésű meggyen kívül, krémjében vaníliarudat, krémsajtot és belga fehér csokoládét is tartalmaz. Aki pedig gyakorlott a sütésben és otthon szeretné elkészíteni a Zila cukrászda győztes Pándi meggytortáját, az a cukrász ipartestület honlapjáról (http://www.cukraszat.net/) valamint a www.augusztus20.freeblog.hu blogoldalról töltheti le a torta receptjét. Az augusztus 20-i programokról a kormányzati portálról, valamint az ünnepség hivatalos blogjából tájékozódhat a közönség, a szervezéssel kapcsolatos érdekességekről az Twitter és a Facebook internetes közösségi oldalakon is folyamatosan olvasható friss információ.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu