Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › “Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton

“Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton

Folytatódott a Lucullus BT és a TableFree.hu “intelligens asztalfoglalási rendszer“ közös világmegismerő, étel- és étterembemutató projektje, a “TableFree Világkonyha”. A szervezők hűek maradtak az eszméhez, hogy az “ételeken keresztül ismerjék- és ismertessék meg a világot”. A sorozat 2. állomásán hamisítatlan provence-i ízekkel ismerkedtek meg a résztvevők Budapest autentikus provence-i éttermében, a Café Provence Bistro- ban.
Megosztás Nyomtatás
“Kis budapesti Provence” sármol Hidegkúton “Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.  “A végtelen hosszú levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” - mindez ínycsiklandó minden  valamirevaló gurmé számára” - tette hozzá Turóczi Gábor. Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött  és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.   Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  “Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba - és ismét jól választottunk” - tette hozzá Alex Van Damme. Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor:   * Amuse bouche: lazac rilette   * Tapas-trió tálak:   Provence-i garnéla Mediterrán tapenade Házi füstölt libamell Toulouse-i csiga ragu Provence-i pácolt feta Céklával-gyömbérrel marinált lazac   *Főétel Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney   *Desszert New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta, macaron

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu