 
		 “Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.  “A végtelen hosszú levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” - mindez ínycsiklandó minden  valamirevaló gurmé számára” - tette hozzá Turóczi Gábor. 	
        Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött  és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.  
Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  “Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba - és ismét jól választottunk” - tette hozzá Alex Van Damme.        Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor: 
 
* Amuse bouche: lazac rilette
 
* Tapas-trió tálak: 
 
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
 
*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney
 
*Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta, macaron
			
			
			           		
		
		“Bizonyára sokan ismerik a “St Tropezi csendőr”, a “Provencei fűszeres”, vagy “Bor, mámor, Provence” c. filmeket, és ha igen, akkor nem tudom elképzelni, hogy valaki ne szeressen bele Provence-ba” - mondta el Turóczi Gábor, a Lucullus BT alapító/elnöke.  “A végtelen hosszú levendulamezők, a kakukkfűtől és más zöldfűszerektől terhes levegő, a frissen sajtolt olívaolaj zamata és a piacon két bácsika sajtokról órákig zajló “vitatkozása” - mindez ínycsiklandó minden  valamirevaló gurmé számára” - tette hozzá Turóczi Gábor. 	
        Márpedig a Café Provence Bistro ilyen hely. A hely tulajdonosai Szerdahelyi Gábor és Szerdahelyi Gabriella Párizsból vittek New Yorkba egy jó “nagy adagot” a francia kultúrából, és megalapították ott a “Le Refuge” provence-i éttermet. A közel 30 évig működő intézmény a TOP100 étterem közé is bekerült az amerikai metropoliszban. A házaspár eztán Magyarországra költözött  és megnyitották a Café Provence Bistro-t, amely ízletes-szezonális francia bisztrókonyhával, gasztronómiai maximalizmussal és rendkívül családbarát környezettel várja a vendégeit.  
Alex Van Damme, a TableFree.hu oldal ötletgazdája is örvendetesnek találta a tényt, hogy Budapest újabb “francia kinccsel” gazdagodott.  “Érezzük, tudjuk, mely éttermeket kell ajánlanunk a TableFree Világkonyha sorozatba - és ismét jól választottunk” - tette hozzá Alex Van Damme.        Az étteremnyitónak is beillő eseményen a következő volt az üdvözlő menüsor: 
 
* Amuse bouche: lazac rilette
 
* Tapas-trió tálak: 
 
Provence-i garnéla
Mediterrán tapenade
Házi füstölt libamell
Toulouse-i csiga ragu
Provence-i pácolt feta
Céklával-gyömbérrel marinált lazac
 
*Főétel
Őszi szárnyas variáció, savoyarde burgonya, házi szilva-birsalma chutney
 
*Desszert
New Yorki sajttorta, Tarte Tatin, csokoládémousse, francia csokoládétorta, macaron			
			 
			
		
		
			 Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek  | +Gasztrostúdió.hu
		 Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek  | +Gasztrostúdió.hu
    
		Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2025