Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Karib-tenger gasztronómai meghódítása

A Karib-tenger gasztronómai meghódítása

Ötödjére is paprikás csirkét főz a Lucullus BT A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület 5. születésnapja alkalmából a Föld 5. jellegzetes pontján, ezúttal a Karib-tengeren készítette el legendássá vált ételét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT.
Megosztás Nyomtatás
A Karib-tenger gasztronómai meghódítása Az Északi-sark, a Góbi-sivatag, a Budapest-Bamako rally és Brüsszel után a következő főzőhelyszín TRINIDAD és TOBAGO szigete volt 2009. január végén, ahol 8500 km-re Magyarországtól ismét elkészült a honi külföldi szakácsok által még 2005-ben legautentikusabbnak kikiáltott magyar étel. A Szilasfood/ Lucullus fűszerekkel készült paprikás csirke mellé természetesen a legnépszerűbb magyar ital, a PÁLINKA is az asztalra került. "Azt gondolom, hogy a magyar gasztronómiának az efféle, nem szokványos, talán kicsit extrém népszerűsítésre is szüksége van ahhoz, hogy felzárkózzunk a nagy konyhákhoz, és megismertessük világszerte a kultúránkat amellett, hogy tesszük a szakmai dolgunkat itthon” - mondta el a Lucullus BT elnöke, Turóczi Gábor, aki a jövőben is folytatni kívánja a megkezdett tradíciót. Kalalu, roti és pilau - hamarosan karibi vacsora Magyarországon is Turóczi Gábor 8 napot töltött Trinidad és Tobago-n, ahol megismerkedett a helyi ételkészítési szokásokkal és tárgyalt az országot alapító afrikai és hindu leszármazottak vezetőivel arról, hogy hamarosan Magyarországon is megszervezésre kerüljön egy autentikus karibi trinidad- és tobagoi vacsora. Ilyen esemény még soha, semmilyen körülmények közt nem volt itthon, a Lucullus BT fő célja pedig az, hogy közelebb hozza a kultúrákat egymáshoz és megismertesse a különböző ételkészítési szokásokat, fűszerhasználati módokat. Az afrikai és indiai ízeket felvonultató vacsora menüje összeállt, az ottani fűszerek a rendelkezésre állnak, és már folyik a szervezkedés autentikus szakácsokkal a vacsora technikai megvalósításáról. „Az étel mindenkié, és ahogy öt éve folyamatosan - most sem zárunk ki senkit a gasztronómiai világélményből” - mondta el a Lucullus BT elnöke, tehát a vacsorára bárki jelentkezhet majd. Paprikás csirke (Jalecz Lajos XIX. századi receptje alapján. ) Hozzávalók (4 személyre) 10 dkg mangalicazsír, 2 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 2 csirkecomb, 2 csirkeszárny, Édes-csípős paprikakeverék, erős paprika paszta (pl. Erős Pista), só, feketebors, köménymag, 1 evőkanál sűrített paradicsom vagy lecsó, víz Elkészítés A mangalicazsírt felforrósítjuk, majd a forró zsírban megdinszteljük a hagymát. Ebbe helyezzük a feldarabolt csirkerészeket, amelyeket kissé megpörkölünk. Az alaphoz szórunk némi magyar paprikakeveréket, amit csak egy pillanatig hagyunk magára, épp, amíg a paprikaolajat ki nem engedi magából, és intenzíven illatozni nem kezd. Ezt követően felengedjük némi vízzel, adunk hozzá paradicsompürét, végül fűszerezzük (a fokhagyma is ebben a stádiumban kerül a fazékba). Főzzük, amíg jó nem lesz (az étel 20 perc alatt kész magas lángon, de ha vajpuha húst szeretnénk a villánk végén, amit akár kenyérre is lehet kenni, érleljük kis lángon egészen addig, míg el nem éri a kívánalomnak megfelelő halmazállapotot).

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu