Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Lavazza különleges jegeskávé-recepteket mutat be: Hogyan tehetjük az olasz kávét igazán különlegessé?

A Lavazza különleges jegeskávé-recepteket mutat be: Hogyan tehetjük az olasz kávét igazán különlegessé?

A kávé íze, minősége és aromája a kávékeverék összetételétől függ. A XX. századjeges_mokka elején, egy apró torinói élelmiszerbolt laboratóriumában, Luigi Lavazza kísérletezett elsőként a különböző kávéfajták keverésével.

 

Megosztás Nyomtatás

A vállalkozó kedvű piemonti bolttulajdonos éveken át tanulmányozta a kávékeverék-készítés művészetét, tesztelte a kóstolási technikát és a pörkölési folyamatot. Tevékenysége nyomán különleges kávéreceptek születtek: különböző fajtájú és eredetű, előpörkölt, főzésre kész kávékeverékek, amelyek teltebb és harmonikusabb íze rövid időn belül forradalmi változásokat eredményezett a kávéfogyasztásban és a fogyasztók ízlésében.

Ma a világon mindenki egyetért abban, hogy az igazi olasz kávé az eszpresszó. Ez az eredeti olasz kávé megtestesítője, amelynek jelentése annyit tesz: „rendelésre készült". Az eszpresszó főzése a többi koncentrált kávétípusokéhoz hasonlóan gyors folyamat. Készítésének módja az olasz kreativitást dicséri. Az őrölt kávéból forró vízzel előállított egyszerű főzet a maga nemében egyedülálló konyhaművészeti alkotás, amely a világon mindenütt népszerű és nagy megbecsülésnek örvend.

A kávéfogyasztás ma már a Föld minden részén a reggeli szertartás része - a legjobb módszer, hogy jól induljon a nap! A világ népessége több mint 20 milliárd csésze kávét fogyaszt el évente, a Lavazza pedig minden reggel köszönti a kávérajongókat, és egész napon át elkíséri őket. Az életöröm, a dinamizmus és az aroma kombinációja és a sokféle íz folytán a kávéfogyasztás olyan élvezet és jutalom, amit az ember másokkal is megoszthat.

De ki állítja, hogy a kávé csak forrón az igazi? A nyár kezdete kiváló alkalom arra, hogy egyszerű ám nagyszerű jegeskávé-receptekkel csábítsuk el a fogyasztókat - az ízlelőbimbókat vacsora után kényeztető, gazdag italoktól a sokféle aromával elkészíthető, bulizáshoz ideális hűs kávés koktélokig.

 

Olasz Mandulatejes Jegeskávé mandulatejes kávé

Ez a Salentina módra készült kávékülönlegesség egy igazán frissítő nyári ital kávéból és mandulatejből.
Fontos hogy fogyasztás előtt néhány órával elkészítsük, hogy a kávé megfelelő hőmérsékletűre hűljön.

HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

  • 50 ml eszpresszó
  • 300 ml mandulatej

ELKÉSZÍTÉS

• Főzzünk le egy eszpresszót 
• Tegyünk 6-7 db fagyasztott mandulatej kockát egy nagy üvegpohárba
• Öntsük rá a kávét anélkül hogy megédesítenénk
• Szívószállal fogyasszuk

Fagyasztott mandulatej kockák
Töltsük a mandulatejet jégkockatartóba és tegyük a mélyhűtőbe legalább 3 órára

 

Eszpresszo Martini eszpresszó martini

Egy elegáns kávékoktél.
1984-ben egy meleg nyári napon Londonban egy csinos hölgy besétált egy bárba és rendelt magának egy hideg élénkítő italt. Ekkor egy Eszpresszó Martinit szolgáltak fel neki. A Lavazza által újragondolva, hagyományos piemonti Frangelico likőrrel az idei nyár slágere lehet.

HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

  • 1 csésze eszpresszó
  • 30 ml vodka
  • 30 ml Frangelico
  • 6 jégkocka
  • 5 g cukor
  • 1/2 Gianduiotto csokoládé

ELKÉSZÍTÉS

• Készítsünk egy eszpesszót, majd adjunk hozzá egy kevés cukrot
• Tegyük bele a jeget, a cukros kávét, a vodkát
és a Frangelico-t egy shaker-be és jól rázzuk össze
• Öntsük az elkészült keveréket egy martinis pohárba

DÍSZÍTÉS

Vágjuk félbe a gianduiotto csokoládét, majd egy apró bemetszés segítségével helyezzük a pohár szélére
Ha szeretnénk, néhány kávészemet is tehetünk befejezésképpen az italra.

 

Szicíliai Krém Eszpresszókrém eszpresszó

A szicíliai kávékülönlegesség frissítően krémes nyári változatal a granita ropogósságát ötvözi a ricotta krém gazdagságával.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

  • 500 ml eszpresszó
  • 100 g cukor
  • 50 ml víz
  • 1/2 vaníliarúd
  • 125 g ricotta sajt
  • 25 g porcukor
  • 4 szelet édes briós

ELKÉSZÍTÉS

Elsőként készítsük el a granitát
• Főzzünk le egy presszókávét
• Főzzük fel a vizet a cukorral és egy kis darabka vaníliarúddal
• Fokozatosan adjuk hozzá a kávét, majd tegyük a mélyhűtőbe és félóránként kevergessük meg egy villával

A ricotta krém és a briós elkészítése
• Egy elektromos habverővel keverjük el a ricotta sajtot a porcukorral addig amíg krémes keveréket nem kapunk, majd tegyük a masszát a hűtőbe.
• Tegyük a brióskarikákat 5 percre a 180 fokos sütőbe

TÁLALÁS
Először a granitát töltsük üvegpohárba, majd tegyünk a tetejére egy kanál hideg rikottakrémet és egy karika brióst.

 

Jeges Mokkajeges_mokka

Remek recept jó minőségű kakaóból és tejszínből.
A klasszikus tejszín és kakaó ízkombinációja keveredik a kávéval, amelyből nagyon finom frissítő ital készíthető.

HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

  • 50 ml presszó kávé
  • 50 ml hideg kakaó
  • tejszínhab
  • 6-7 db jégkocka
  • 1 l tej
  • 175 g cukor

ELKÉSZÍTÉS

• Főzzünk egy presszót.
• Tegyünk jeget egy koktélpohárba, majd öntsük rá a lehűtött kakaót.
• Adjuk hozzá a kávét, a tetejére pedig halmozzunk egy jó nagy adag tejszínhabot.

A kakaó elkészítése
• Forraljunk fel 1 liter tejet.
• Keverjük össze a kakaóport a cukorral és adagoljuk a tejhez.
• Csökkentsük a hőmérsékletet, majd fokozatosan hűtsük le a mixet a kívánt állag eléréséig.

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu