Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában

A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend immáron harmadszor rendezi meg A Magyarok Nagy Asztala elnevezés- gasztronómiai fesztivált. A fesztivál ingyenesen várja a kedves érdeklődőket.
Megosztás Nyomtatás
A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában Az alapötletet „A Magyarok Asztala” című, Benke László, négyszeres olimpiai bajnok, Oscar-díjas mesterszakács által jegyzett könyv adta, melyben átfogóan mutatja be a magyar konyhakultúra fejlődését a honfoglalástól egészen napjainkig. E különleges gasztronómiai kalandozásra az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” invitál minket, mely 2005 decemberében alakult. A lovagrend feladatának tekinti a magyar gasztronómia országon belüli, és nemzetközi színtéren való képviseletét. A három napos rendezvény során a látogatók megismerhetik történelmünk kiemelkedő momentumait, ételeit, italait: a Honfoglalástól egészen napjainkig. Az egyes korok kulturális, és gasztronómiai bemutatása mellett évről évre egy kiemelt téma kerül a középpontba. Ez 2008-ban a Reneszánsz volt. Az idén, az alcímként is szereplő: Hal a Magyar konyhában a fő téma. Az esemény alatt lezajló halászati konferencia célja is az, hogy megismertesse a részvevőket a HAL szerepével, az egészségtudatos táplálkozásban, valamint igyekeznek felkelteni a fogyasztók figyelmét a kiemelkedő minőségű magyar élelmiszerek, és alapanyagok iránt is. Programok, érdekességek felsorolása, a teljesség igénye nélkül: - Halból készült ételek bemutatása, óriás bogrács, halászcsárda - Cigányzene - Őstermelők termékeinek kóstoltatása - 12-15, többek között délvidéki, szerb, cigány, sváb, és bunjevaci lakodalmas csapatok vetélkedése: igazi látványosság: menyasszony, vőlegény, vőfély, lakodalmas zenekar, és násznép részvételével! - Magyar régiók főzőpárbaja, és a régióra jellemző népművészeti bemutatók nemzetiségek főzőpárbaja - vásári kavalkád, kézműves műhelyek - hazai gyártású sörök, magyar borutca biotermékek - kulturális műsorok - Szolnoki Szimfonikus zenekar koncertje (népszerű zenekari, és operett részletek)

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu