Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában

A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend immáron harmadszor rendezi meg A Magyarok Nagy Asztala elnevezés- gasztronómiai fesztivált. A fesztivál ingyenesen várja a kedves érdeklődőket.
Megosztás Nyomtatás
A Magyarok Nagy Asztala - Hal a Magyar konyhában Az alapötletet „A Magyarok Asztala” című, Benke László, négyszeres olimpiai bajnok, Oscar-díjas mesterszakács által jegyzett könyv adta, melyben átfogóan mutatja be a magyar konyhakultúra fejlődését a honfoglalástól egészen napjainkig. E különleges gasztronómiai kalandozásra az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” invitál minket, mely 2005 decemberében alakult. A lovagrend feladatának tekinti a magyar gasztronómia országon belüli, és nemzetközi színtéren való képviseletét. A három napos rendezvény során a látogatók megismerhetik történelmünk kiemelkedő momentumait, ételeit, italait: a Honfoglalástól egészen napjainkig. Az egyes korok kulturális, és gasztronómiai bemutatása mellett évről évre egy kiemelt téma kerül a középpontba. Ez 2008-ban a Reneszánsz volt. Az idén, az alcímként is szereplő: Hal a Magyar konyhában a fő téma. Az esemény alatt lezajló halászati konferencia célja is az, hogy megismertesse a részvevőket a HAL szerepével, az egészségtudatos táplálkozásban, valamint igyekeznek felkelteni a fogyasztók figyelmét a kiemelkedő minőségű magyar élelmiszerek, és alapanyagok iránt is. Programok, érdekességek felsorolása, a teljesség igénye nélkül: - Halból készült ételek bemutatása, óriás bogrács, halászcsárda - Cigányzene - Őstermelők termékeinek kóstoltatása - 12-15, többek között délvidéki, szerb, cigány, sváb, és bunjevaci lakodalmas csapatok vetélkedése: igazi látványosság: menyasszony, vőlegény, vőfély, lakodalmas zenekar, és násznép részvételével! - Magyar régiók főzőpárbaja, és a régióra jellemző népművészeti bemutatók nemzetiségek főzőpárbaja - vásári kavalkád, kézműves műhelyek - hazai gyártású sörök, magyar borutca biotermékek - kulturális műsorok - Szolnoki Szimfonikus zenekar koncertje (népszerű zenekari, és operett részletek)

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu