Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Magyarok Nagy Asztala- gasztronómiai fesztivál a Budai Várban

A Magyarok Nagy Asztala- gasztronómiai fesztivál a Budai Várban

Hazánk egyik legnívósabb gasztronómiai fesztiválja kerül megrendezésre, immár második alkalommal, 2008. július 4-6. között, a történelmi hagyományokkal rendelkező Budai Várban.

Megosztás Nyomtatás
A Magyarok Nagy Asztala- gasztronómiai fesztivál a Budai Várban A fesztivál egy csodálatos időutazás, mely során a látogatók megismerhetik gasztronómiai, és kulturális örökségünk jellegzetes történéseit, ételeit, italait. Sáfrány, gyömbér, gyenge fácánhús, tikmony, és megannyi, ma már elfeledett íz, és változatos kulturális programok segítenek majd felidézni letűnt idők jóízű emlékeit. A reneszánsz év eseményeihez kapcsolódó rendezvényen, e téma köré összpontosulnak a programok, amellett, hogy az érdeklődőknek lehetőségük nyílik majd ezer év legjellegzetesebb ételeinek megkóstolására, a honfoglalástól napjainkig. A bejáratnál a reneszánszt idéző korhű ruhákat viselő apródok köszöntik a belföldről és külföldről érkezőket, és a portékáikat bemutató mesterek reneszánsz korhű ruhákban állnak a vendégek rendelkezésére. A fesztivált szervező Első Magyar Fehérasztal Lovagrend ekkor indítja útjára karitatív programját, mely a nélkülöző gyermekek megsegítésére irányul, a Jeruzsálemi Szent János Máltai Lovagrend együttműködésével, és védnökségével.. A rendezvény kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál az egész családnak: a kézműves foglalkozásoktól kezdve, a történelmi várjátékok előadóművészeinek produkcióján át, a történelmi konyhák, és főzőshow-k világáig minden kedves látogató találhat az ízlésvilágának megfelelő ételt, és programot. E fesztivál kétségkívül egyike azon hazai eseményeknek, melyek turisztikai vonzásukkal hozzájárulnak Magyarország hírnevének öregbítéséhez. Jöjjön, kóstolja meg őseink étkeit, és élvezze kultúránk korabeli gyöngyszemeit! Szeretettel várjuk eme történelmi időutazással egybekötött lakomára!

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu