Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A paprkás csirke elindult a Kaukázusba

A paprkás csirke elindult a Kaukázusba

Idén is a Memento Parkból startolt el a Kaukázus Rali mezőnye, hogy immár második alkalommal 17 napon és 6500 kilométeren keresztül áthaladjon a Balkán, Törökország és a Kaukázus 11 országának legszebb tájain. Az extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezet, ahová eddig kevés turista merészkedett.
Megosztás Nyomtatás
A paprkás csirke elindult a Kaukázusba A versenyt Örményország bécsi nagykövetségének főkonzulja, Anahit Tovmassian indította el. A kalandsorozaton 15 magyar és nemzetközi egység indul. A mezőnyben megtalálható Bóna Ildikó szépségkirálynő, a Miss Universe Hungary 2007-es nyertese és Benedek Róza Muriel a SkyEurope reklámarca is, valamint Turóczi Gábor extrém szakács. Az út során elkészül Magyarország leghíresebb PAPRIKÁS CSIRKÉJE, amely megjárta már az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot, a Levegőt, a Karib-tengert, a Lánchíd tetejét és a Sztálin Dísztribün csizmáját is - Turóczi Gábor, és a Lucullus BT jóvoltából. A rajtnál kis-ázsiai és örmény reggeli ételekkel és italokkal kedveskedtek a résztvevőknek a Gyradiko kisvendéglő és a Yan jóvoltából. A Kaukázus Raliról A Kaukázus Rali célja, hogy bemutassa Európa keleti régióit azoknak, akik elég nyitottak arra, hogy befogadják. Kaland- és teljesítménytúra, amely olyan ismeretlen és izgalmas országokon vezet keresztül, amelyekről eddig legtöbben csak a hírekben hallottak. Az út során érintik a 90-es évek és napjaink háborús zónáit, Bosznia, Koszovó, Észak-Grúzia és Hegyi Karabah puskaporos tájait is. A verseny célja, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah legnagyobb árvaházának kis lakóin segítenek adományaikkal. A verseny és túra kategóriában induló amatőr csapatok bármilyen járművel rajthoz állhatnak, a mezőnyben megtalálható a modern terepjáró ugyanúgy, mint a 23 éves Moszkvics, vagy a több évtizedet megélt német katonai Kübelwagen is.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu