Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A paprkás csirke elindult a Kaukázusba

A paprkás csirke elindult a Kaukázusba

Idén is a Memento Parkból startolt el a Kaukázus Rali mezőnye, hogy immár második alkalommal 17 napon és 6500 kilométeren keresztül áthaladjon a Balkán, Törökország és a Kaukázus 11 országának legszebb tájain. Az extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezet, ahová eddig kevés turista merészkedett.
Megosztás Nyomtatás
A paprkás csirke elindult a Kaukázusba A versenyt Örményország bécsi nagykövetségének főkonzulja, Anahit Tovmassian indította el. A kalandsorozaton 15 magyar és nemzetközi egység indul. A mezőnyben megtalálható Bóna Ildikó szépségkirálynő, a Miss Universe Hungary 2007-es nyertese és Benedek Róza Muriel a SkyEurope reklámarca is, valamint Turóczi Gábor extrém szakács. Az út során elkészül Magyarország leghíresebb PAPRIKÁS CSIRKÉJE, amely megjárta már az Északi-sarkot, a Góbi-sivatagot, a Levegőt, a Karib-tengert, a Lánchíd tetejét és a Sztálin Dísztribün csizmáját is - Turóczi Gábor, és a Lucullus BT jóvoltából. A rajtnál kis-ázsiai és örmény reggeli ételekkel és italokkal kedveskedtek a résztvevőknek a Gyradiko kisvendéglő és a Yan jóvoltából. A Kaukázus Raliról A Kaukázus Rali célja, hogy bemutassa Európa keleti régióit azoknak, akik elég nyitottak arra, hogy befogadják. Kaland- és teljesítménytúra, amely olyan ismeretlen és izgalmas országokon vezet keresztül, amelyekről eddig legtöbben csak a hírekben hallottak. Az út során érintik a 90-es évek és napjaink háborús zónáit, Bosznia, Koszovó, Észak-Grúzia és Hegyi Karabah puskaporos tájait is. A verseny célja, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah legnagyobb árvaházának kis lakóin segítenek adományaikkal. A verseny és túra kategóriában induló amatőr csapatok bármilyen járművel rajthoz állhatnak, a mezőnyben megtalálható a modern terepjáró ugyanúgy, mint a 23 éves Moszkvics, vagy a több évtizedet megélt német katonai Kübelwagen is.

Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu