Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › A Pócz pincészet augusztus 24-én kezdi a szüretet!

A Pócz pincészet augusztus 24-én kezdi a szüretet!

A Pócz Pincészet augusztus 24-én belekezd a szüretbepócz pincészet1

Az Irsai Olivérrel kezdi a szüretet a Pócz Pincészet

 

Megosztás Nyomtatás

A dél-balatoni Pócz Pincészetnél is elkezdődik a szüreti a jövő hét közepén. Jó-közepes terméshozamra, de kiváló minőségre számítanak idén.

pócz pincészet2

Az április 26-i fagykár a Dél-Balatoni Borrégió valamennyi borászatát érintette,

átlagosan 20-30 százalékos termésveszteséggel számolnak a borászok. A Pócz

Pincészetnél a legnagyobb kárt a zöldveltelini fajta szenvedte el, azonban az Irsai

Olivért egyáltalán nem érintette a fagy.

„Nem jellemző a borvidékre az ilyesfajta szélsőséges időjárás, így az ilyen mértékű

fagykár sem, ami ellen nem lehetett védekezni. Kárpótolt minket az, hogy idén

elmaradt az igazán rekkenő hőség, így a fehér fajták esetében kimagaslóan illatos,

gyümölcsös borokra számíthatunk" - mondta Pócz József, a pincészet tulajdonosa,

vezető borásza. „A vörösbort adó szőlőfajták az érés elején tartanak; ha az

augusztus végi és szeptemberi időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor akár még egy jó

vörösboros évjárat is összejöhet" - tette hozzá József.

pócz pincészet3

A Pócz Pincészet rendezvényekből sem szűkölködik idén nyáron, az augusztus 18-

tól 21-ig tartó Boglári Szüreti Fesztivál mellett részt vesznek az augusztus 25-én,

Budapesten megrendezésre kerülő Chardonnay és Sauvignon Blanc - Fejedelmi

Fehérek Kóstolóján, de aki lemaradna ezekről a programokról, a Budavári

Borfesztiválon is megkóstolhatja a legjobb Pócz-tételeket a Dél-Balatoni Bor közös

kiállítóhelyén augusztus 8. és 11. között. Nagyszerű esti kikapcsolódási lehetőséget

kínál az érdeklődőknek augusztus végéig a Lellei Borudvar, ahol a Pócz Pincészet

18-23 óráig várja a borok kedvelőit a kihelyezett standjuknál.

pócz pincészet4

A Pócz Pincészetről:

A dél-balatoni, balatonlellei Pócz Pincészet 1991-ben kezdte meg működését. A Balatonbogláron (Kokas-hegy) és Balatonlellén (Kishegy és Berki-dűlő) elhelyezkedő tízhektáros szőlőterület 60 százalékát fehérszőlő-, 40 százalékát kékszőlő-fajták adják. Főbb boraik között a világfajták -sárgamuskotály, rizlingszilváni, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon - mellett a hungarikumokból és a kárpát-medencei fajtákból - Irsai Olivér, zöldveltelini, olaszrizling, kékfrankos - készített borok is megtalálhatók. A fehérbor készítése során a pincészet számára fontos szempont, hogy a borvidékre jellemző gyümölcsösséget tükrözze. A rozét a kék szőlőfajták előszüretéből készítik, merlot, cabernet sauvignon és kékfrankos fajtákból. A könnyedebb vörösborok acéltartályban, a testesek 225 literes barrique hordókban érlelődnek.

Elérhetőség:

Balatonlelle, Kishegy 0107/6. hrsz, 8638

www.poczpinceszet.hu

https://www.facebook.com/poczpinceszet

 


Európa egyik legszebb borfesztiválja a 27. Budapest Borfesztivál

2018. szeptember 6-9. között a Budai Vár teraszain

Európa egyik legszebb borfesztiválja

27. Budapest BorfesztiválA Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és az esti fényben is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A „Balaton MOST" program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

 

Idén ősszel is vár a Szegedi halfesztivál!

Halászlé SzegedVége van a nyárnak... az őszt pedig rögtön a 22. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Tiszai Halfesztivál nyitja az utánozhatatlan szegedi halászlével és számos programmal, sztárfellépőkkel. 2018. augusztus 31-szeptember 2-ig Szegeden a halé lesz a főszerep!

 

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu