Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Amerika kedvenc whiskey-jéről számokban

Amerika kedvenc whiskey-jéről számokban

Egy kis barlangi forrás az egyik titka annak, hogy Jack bácsi whiskey-je az amerikaiak kedvencévé tudott válni. Pont emiatt nem lehetne ezt az italt a világ bármely más részén gyártani. A hagyaték egyre bővül - akárcsak a lepárlók, úgy a kádárműhelyek és a raktárak száma is emelkedik. A legújabb beruházás 100 millió dollárba kerül.

Megosztás Nyomtatás

A híres hordók egyike!
A legendás hordók egyike.

150 éve ugyanott
A Brown-Forman, a Jack Daniel's anyatársasága a közeljövőben több mint 100 millió dollárt költ lepárlóinak termelési, valamint raktározási kapacitásának növelésére. A történelmi szeszfőzde, már 150 éve működik ugyanott, ahol egykor a nagymester, Jack Daniel megalapította. Jeff Arnett lepárlómester szerint ennek a beruházásnak köszönhető, hogy Amerika kedvenc whiskey-jének nem kell költöznie, és a hagyományokat megőrizve „továbbra is minden csepp Jack Daniel's Lynchburgben készülhet". A beruházásról Tennessee állam kormányzója, Bill Haslam nemes egyszerűséggel így nyilatkozott: „A Jack Daniel's állami kincs, örömmel tölt el, hogy virágozni látom."

10 millió gallonos tartály
A whiskey egyik nélkülözhetetlen alapanyaga a kristálytiszta forrásvíz, amely egy kis tennessee-i barlangból származik. A cég mindenben hű marad Jack bácsi receptjéhez, így a víz minőségéből sem enged. „A márka sikerének kulcsa az a kis forrás, amely a vasmentes vizet szolgáltatja a whiskey-készítéshez. A bővítést csakis itt képzeljük el, Lynchburgben!" - jelentette ki Arnett. A víz tárolásához egyébként nemrégiben egy 10 millió gallonos tartályt is emeltek, hogy egy esetleges szárazság bekövetkeztekor se szüneteljen a termelés.

60 millió dolláros műhely
A terjeszkedés a hordógyártást is érinti, hiszen a Brown-Forman új kádárüzemet épít. Az első frissen pörkölt hordók 2014 májusában gördülnek majd le a 60 millió dolláros műhely futószalagjáról. Az 53 gallonos hordókat a hagyományoknak megfelelően, fehér tölgyből, szögek nélkül készítik majd. Arnett elmondása szerint ezzel további terjeszkedés várható: „Mivel több hordót töltünk meg, több raktárra van szükség. Az elkövetkező években szeretnénk a világ minél több pontjára eljuttatni legendás whiskey főzőnk örökségét."

160 ország, 11 millió karton whiskey
Az ital eladási számai az Egyesült Államokban 21 éve töretlenül nőnek, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Lengyelország és Dél-Afrika pedig kulcsfontosságú piacokká váltak. A Jack évente több mint 160 országban, nagyjából 11 millió karton whiskey-t ad el, hazánkban pedig folyamatosan kétszámjegyű növekedést mutat. 2012-ben közel negyedmillió liter fogyott a márkából itthon.

A Jack Daniel' s és a Gasztrostúdió.hu elkötelezett híve a mértékletes alkoholfogyasztásnak!


 


Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu