Receptek képekkel, Sütemény receptek képekkel, Muffin receptek, Szárnyas ételreceptek, Torta receptek
Itt vagy: Gasztrostudio.hu címlap › Gasztronómiai hírek › Az Ország Karácsonyán mesevárossá épül át a Kossuth tér

Az Ország Karácsonyán mesevárossá épül át a Kossuth tér

A világ legnagyobb adventi kalendáriuma, karácsonyi kisvonat, versmondó versenyek és betlehemi játékok várják sok egyéb program mellett a gyermekeket és családjukat december 6. és 24. között a Kossuth téren. A Miniszterelnöki Hivatal által szervezett, az Ország Karácsonya nevû rendezvény betekintést enged a magyar karácsonyi hagyományokba, szokásokba és bemutatkozási lehetőséget kínál számos hazai iparmûvésznek, népmûvésznek.
Megosztás Nyomtatás
Az Ország Karácsonyán mesevárossá épül át a Kossuth tér A világ legnagyobb adventi kalendáriumát mutatja be idén a Miniszterelnöki Hivatal a karácsony előtti időszakban a Kossuth téren. December 2-ától kezdve a Parlament épületére vetített színes fényjáték során minden nap 16.30 órakor kinyílik egy-egy virtuális ablak karácsonyi motívumokkal. December 6-án az óriáskalendárium mellett Meseváros nyit a Parlament előtt, és elkezdődik az Ország Karácsonya. A 18 napos rendezvénysorozatra gyerekeket és felnőtteket egyaránt vár a Miniszterelnöki Hivatal. Hétköznapokon 10.00 és 18.00 óra, a hétvégeken pedig 10.00 és 19.00 óra között különféle játékok, előadások, karácsonyi vásár és egyéb szórakozási lehetőségek közül választhatnak a látogatók. December 6-án este fél 6-kor a térre érkezik a magyar Mikulás, majd csatlakozik hozzá egy időre lappföldi kollégája, Joulupukki is. A magyar Mikulás ezt követően december 16-ig a téren felállított Mikulásházban fogadja a gyerekeket, akik fényképezkedhetnek is vele. A helyszínen készült fotót a kicsik kinyomtatva kapják meg. December 6-án este fél 7-kor felgyulladnak az Ország Karácsonyfájának fényei az Országház előtt. A karácsonyfa idén az erdélyi Szovátáról érkezik a Parlament elé. December 6-ától december 24-ig elsősorban a gyermekeket várja majd a Meseváros. Õk a helyszínen megtanulhatnak ajándékot csomagolni, szaloncukrot, mézeskalácsot és szalmabábut készíteni, indulhatnak karácsonyi versmondó versenyen, vonatozhatnak az ünnepi dekorációba öltözött kisvasúttal, vagy korcsolyázhatnak a téren felépített mini-jégpályán. December 23-án és 24-én pedig élő állatokat is felvonultató betlehemi játékokat nézhetnek meg az Angyalházban. A szervezők a felnőttekre is gondoltak: ők betekintést nyerhetnek a magyar karácsonyi hagyományokba, szokásokba, népi játékokba, megismerhetik például a Luca napjához fûződő hiedelmeket, 24-én pedig Paradicsomjáték címmel Ádám és Éva történetét bemutató táncjátékot láthatnak. A programok mellett magyar iparmûvészek, kézmûvesek munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók és válogathatnak az elkészített termékekből. A felnőttek és gyerekek egyaránt megkóstolhatják a téli, karácsonyi időszak jellegzetes ételeit és italait a Parlament előtt: többek között forralt bort, sült gesztenyét, sült tököt, hurkát és kolbászt kínálnak majd az árusok. December 16-án gasztronómiai Guiness-rekord kísérletre is sor kerül majd a Parlament előtt: a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Ipartestület elkészíti és bemutatja a leghosszabb bejglit.

Fontos tudnivalók a 28. Budapest Borfesztiválhoz!

budavari-borfesztival-2019palota_639A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.

28. Budapest Borfesztivál 2019

budavari-borfesztival-2019_640A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a
főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és
esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi
kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a
helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért
övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb
borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most
is felejthetetlenné.

Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Recept magazin Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | +Gasztrostúdió.hu